View Single Post
Eski 15-09-2013, 20:09   #4
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Zararlılarla mücadelede gerekenler uzmanların rehberliğinde yapılıyor, fakat Hoya’larda çiçek açtırma, gövde büyütme veya köklendirme gibi ajanlar kullanılmıyor. Bu nedenle Hoya’ların büyümeleri ve gelişmeleri burada yavaş oluyor. Bizim de acelemiz yok, alan sorunu yaşamak istemeyiz. Bizim için önemli olan Hoya türlerini bu merkezde yaşatabilmek. Hoya varsa, çiçekleri de olacaktır ..

Bana göre, Hoya yetiştirmenin en zor kısmı seçim yapmaktır.
Duygusallığımızdan mı, aceleciliğimizden mi, kısa yoldan sonuca ulaşma isteğimizden mi bilemiyorum... Sınırsızca istiyoruz, gücümüz yettiğince satınalıyoruz, çiçeklendirebilmeyi başarsak da, başaramasak da sorun bitmiyor. Bir daha, bir daha, denemeler de bitmiyor.

Bu nedenlerle yeni yetiştiriciler ne istediklerini bilmeliler ki (sarıcı veya sarkan, kokulu veya kokusuz, boyut olarak büyük veya küçük, kolay çiçeklenen veya zor çiçeklenen v.s.) onları doğru yönlendirebilelim.

Fransız yazar Andre Maurois şöyle demiş; "Eğer insanlar kendi hayatlarındaki olaylara daha açık bir zihinle bakabilseler, çoğu kez elde etmeyi başaramadıkları şeyleri aslında arzulamadıklarının farkına varırlar."

Arzularımızı bilgi ile desteklemeliyiz, sabır ve gayret katarak sonuca ulaşmalıyız. Zaman geçtikçe (yaşlandıkça diyemiyorum) bazı sözler daha anlamlı oluyor, şunun gibi : “ Mutluluğun ya da mutsuzluğun hayatta yaşanan olayların niteliğinden ziyade bu olayları karşılama tarzımıza bağlı olduğu yolundaki kanaatim gittikçe daha da güçleniyor. (Alm.flz Wilhelm von Humboldt)”

Bu merkezin var olması yolundaki dileğim ve (fahri) görevim gereği; isteyen tüm Hoya severlere yardımcı olacağım. İsteyenlerden beklentim, biraz bilgili, dürüst (Hobi tutkulu) ve kararlı olmalarıdır.

Birkaç yıldır 10 Ekim’de toplanıp, Hoya konulu sohpetlerimiz oluyor, ortak siparişler hazırlıyoruz, takas yapıyoruz, elinde fazla çeliği bulunan dostlarımız paylaşımda bulunuyorlar.

Bu yıl da Ege botanik’ te toplanmayı planlıyoruz, tarih; 11 ekim 2013 Cuma.

Ortak siparişler konusunda, ne yapacağımızı burada kararlaştıracağız. Gelen taleplere göre nereden (Hollanda, Tayland) alım yapılacağı ortaya çıkmalı, malum, satıcılardaki listelere göre seçim yapıyoruz.

Bu bölümü yazışmalara açıyoruz fakat yazışma konumuz belirli bir olgunluğa ulaştığında, Ortak siparişler bölümünden devam edeceğiz.

Merkezimizle ilgili genel bilgileri buradan fotoğraflı olarak duyurmayı, türlere göre detaylı mesajları veya fotoğrafları ilgili başlıkta yapmayı planlıyorum.

Dileğim odur ki; Hoya sevdalıları Ege Botanik serasını gelecek kuşaklara geliştirerek, büyüterek taşırlar.


Name:  nicholsonia.jpg
Views: 3501
Size:  20.9 KB

Name:  nicholsoniaa.jpg
Views: 3628
Size:  32.3 KB

Sizleri Hoya Nicholsoniae ile selamlıyorum.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön