View Single Post
Eski 13-09-2013, 16:18   #6
Ferit Aydın
Ağaç Dostu
 
Ferit Aydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 338
Merhaba Sakaki,

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Bir şey eklemek isterim aslında sürgünler tazeyken dahi dalın ilk ve son boğum aralığındaki tüm noktalardan göz patlatabiliyor.

Ben şöyle bir uygulama yapıyorum yeni sürgünler 10 cm civarına geldiğinde sadece uç kısımlarda yaprak kalacak şekilde yapraksızlaştırma yapıyorum sürekli olarak.

Belli bir dal ve sürgün sayısına geldiğinde serbest bırakıyorum bir süre, bundan çok daha büyük boyda afralarımda var onlarda da aynı uygulamaları devam ettiriyorum.

Uç kısımda yaprak bırakıp dalın kalan kısmını yapraksızlaştırma yaptığım tüm dallarda istediğimden daha fazla sonuç elde ettim.

Aslında olgunlaşması ya da taze olması çok fazla farketmiyor, yukarı da bahsettiğiniz paralel olmayan ve dik açıda görünen dalların bir kısmını özellikle o konumda bıraktım kenar dalları ileride yukarı kaldırdığımda iç dolgunluk olaşacak o seviyelerden dik olan dalları budayıp iç kısmın tamamen dolmasını sağlayacak.

Bu resimde ki afrada bu ağacın budadığım dallarından biri 1 ay önce budadıktan sonra tamamen yapraksızlaştırdım, bu kadar kısa sürede hem çok iyi köklendi hemde tüm boğum aralıklarından karşılıklı olarak sürgünler patlattı ve hızla gelişmeye devam ediyor

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg afra mini.jpg (67.8 KB, 114 views)
Ferit Aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön