View Single Post
Eski 12-09-2013, 12:22   #1
eceyıldız
Ağaç Dostu
 
eceyıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: hatay
Mesajlar: 1,321
Eceyıldız / Kaktüs ve Sukkulentler

Merhaba,
uzun zamandır bu forumda bir sayfa açmak istiyordum ama balkon mu kaktüs mü karar veremiyordum. En sonunda kaktüs çeşitlerimi arttırınca kaktüs sayfası açmaya karar verdim.
Öncelikle size kaktüslerle tanışma hikayemi anlatarak başlamak istiyorum zira fotoğraf makinası şarzda onu beklerken zaman geçsin.
Yıllar önce bir doğum günümde kahve fincanından daha küçük bir saksının içinde gelen bir kaktüsle tanıştım kaktüslerle. Üzerinde sarı yapay çiçekler vardı ve şimdiki gibi slikonla değil iğne gibi bir telle üzerine batırılmıştı. Bu küçücük kaktüsü çok sevmiştim hatta o yapay çiçekleri gerçek sanmıştım ama aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen değişmeden kalmalarına anlam verememiş kontrol etmiş yapay olduklarını öyle anlamıştım. Kaktüsüm gün geçtikçe büyümüş saksısına sığmaz olmuştu küçük bir saksı alıp saksısını değiştirdim ve o zaman üzerindeki tomurcukları gördüm o anki sevincimi anlatamam. O günden sonra nerde kaktüs gördüysem eve getirmeye başladım annemle sürekli tartışıyorduk bu yüzden, bu dikenleri eve niye getiriyorsun diye. Bir süre sonra bir kaynana topuzum bir kaynana dilim yılan kaktüsüm kaynana diline benzeyen başka bir türle toplam 6 adet kaktüsüm olmuştu. bahar gelip hepsi çiçek açınca (kaynan dili hariç ) annem de kaktüsleri benimseyip çoğaltmaya başladı. Sonradan o da çiçek açmayan iki tür daha getirdi. daha sonraları benim işim okulum derken onları çok ihmal ettim kaynana dili hiç çiçek açmadı evlatlık verdim onu diğerleri annemde kaldı.

Aradan bu kadar zaman geçti ev hanımı oldum ve bitki sevdam yeniden canlandı. Balkonda birşeyler yetiştirmeye başladım ama taşınınca ve bunun bitkilerime zarar verdiğini görünce bundan sonra sadece mevsimlik çiçek açan bitkiler yetiştirme kararı aldım kalıcı olarak sadece kaktüslerim ve bu forumda tanıdığım sukkulentlerim ve afrika menekşelerim var.
Kaktüslerimi annemden geri almadım yavrularından aldım. Komşum verdi bir kaç tane, forumdan sevgili Özgül20 yolladı bayagı ve sosyalmedyadaki bir kaktüs grubundan tanıdığım çok değerli bir kaktüs delisi bana değişik kaktüsler yollayınca bu sayfayı açmaya karar verdim.
Hepsini yeni ektim en yaşlısı 2 aylık, tohumda ektim ama 1 ay oldu hala çıkmadı tohumlar onlardan umudu kestim zaten.
Değerli kaktüs severler bilgi ve deneyimlerinizi, kaktüslerin isim ve türlerini benimle paylaşıp görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Hepiniz şimdiden sayfama hoş geldiniz.
Bundan sonra fotoğrafları sayfaya ekleyeceğim fotoğraf makinası şarj olmuştur artık buyrun efendim...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön