View Single Post
Eski 06-09-2013, 23:23   #13
cemilahmet
Ağaçsever
 
cemilahmet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 86
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
Değerli forum üyeleri
Cevizde tozlamanın çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.Bizim ceviz bahçesi kurduğumuzda nasıl bir tozlama şekli oluşturmamız gerektiğini çok dikkat etmemiz gerekmektedir.

Benim yaptığım araştırmalara göre örneğin fernorun gerçek tozlayıcısının fernette değil ronde de montignac olduğudur.

Yabancı çeşit cevizlerin çiçek şemalarını izlediğimizde fernorun dişi çiçeğiyle fernettenin erkek çiçeklerinin çakışma süresi 2 veya 3 gündür. Oysaki kısaca ona ronde de deniliyor, onun erkek çiçeklerinin fernorun dişi çiçekleriyle çakışma süresi yaklaşık 6 veya 7 gün gündür (fernorun dişi çiçek açımı süresi yaklaşık 10 gündür). Şu durumda gerçek tozlayıcının hangisi olduğu ortadadır .

Hava şartlarının 2 veya 3 günlük O dönemde hava şartlarının uygun olmaması halinde (yağmurlu....vb) fernor ve fernette tozlaşmasının sıkıntılı olabileceğini düşünmekteyim.

Chandlerde de durum birazdaha şartların uygun olmasına rağmen yine aynıdır.bu konuyla ilgili tesbitlerim uzman kişi ve dış kaynaklı verilere dayanmaktadır.

Tozlaşmayla ilgili daha bir çok araştırmalarım mevcut yeri geldiğinde onlarda cevap bulacaktır.Bu konuyla ilgili bilgi ve düşüncesi olan arkadaşların paylaşımları hepimizin menfaatine olacaktır.

Saygılarımla.


kardeşim zaman buldukça senin yazılarını okuyarak bilgimi geliştiriyorum.
aslında senin bilgine çok ihtiyacım var.eger mail adresini yazarsan bana.gerektiğinde daha güncel konuşabiliriz.size ulaşabilmek adına bu yazını hem okudum hemde size derdimi anlatma yolu olarak kullandım. size soracagım pekçok konu var.mesela hemen birisini sorayım.benim yegen 8 adet
fernette 7 adet de frenquette ceviz fidanı almak istiyor.senin bildiğin fidancılar
vardır mutlaka.köyde daha önceleri dikilmiş olan ağaçlara tozlayıcı yapmak
istiyor.bir kısmını da damızlık için dikecek.saygılar

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön