Konu: Çim
View Single Post
Eski 04-09-2013, 11:24   #396
gogo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 12
hurci bey öncelikle gayet profesyonel bi alt yapı hazırlamışsınız tebrikler

kullanacağınız çim konusuna gelincede forumda okuduklarım kadarıyla hemen hemen herkez 3' lü 5' li karışımlar kullanmakta. Şunu iyi bilmekte fayda var türkiyenin neresine giderseniz gidin yazın yeşil olan çimi kışın yeşil , kışın yeşil olan çimide yazın yeşil tutamazsınız bunun sebebi ya dormancy dediğimiz bermuda tarzı türlerde olan uyku dönemidir **** lollium veya poa türlerindeki gibi sıcağa dayanımın düşük olması sebebiyle hepsinin **** zaman geçtikçe büyük bir bölümünün ölmesidir. bunun yanı sıra alacağınız karışımın içerisinde sizi yazın idare edecek bermuda ya yoktur **** %10 civarlarındadır aksi taktirde fiyat olarak zaten çok yüksek olur. yapılan uygulamalar sonrası çimlerim ölüyor serzenişleride kullanılan karışımdaki sıcağa dayanmayan türlerin ölmesi yüzündendir
Nacizane tavsiyeme gelincede karışımdan uzak durun. sadece bermuda tohumu alıp bahçenizi çimlendirin (buna alternatif zoysia kikiyu vs. olabilir.) kış döneminde bermudanız uykuya girdiğinde m2 ye 40-50 gr gelecek şekilde lollium atın yaz kış bahçeniz yemyeşil kalsın. zemin sıkıntınıza gelince zaten elinizden geleni yapmışsınız bu aşamadan sonra tohumu atarken torf vb. malzemeden ziyade sıfır kum kullanırsanız drenaj konusunda daha az sıkıntı yaşarsınız.

benden bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

saygılar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hurci Mesajı Göster
merhaba sayın üstadlar ve arkadaşlar bahçem 25m2 bir kısmını oturma alanı olarak belirledim ve 15m2 bir alanı çimlendiricem bahçemi size kısaca anlatıp yardım ve desteklerinzi bekliyorum. Bahçemde su gideri olmadığından daha önce çim çalışmalarım hüsranla sonuçlandı ve ilkbaharda bahçede belli aralıklarla 5m uzuluğunda 50cm derinliğinde kazarak içinede tabana mıcır üstüne drenaj boruları döşeyip belirlediğim yere toplama kanalı yapıp boruların üstünüde mıcırla kapadım mıcırın üstündeki toprak katmanı malesef kiili toprak ama onun üzerine 2 çuval leonardit atıp onunda üzerine 1,5m3 bahçe toprağı attım ama garanti olması açısından yakın zamanda 1,5m3 daha toprak atıcam. Size sorum buradki problemleri okudum ve başka yerlerdede araştırdım sanırım bu tür toprakalrda en iyi rustik yani akdeniz çimi gelişim gösteriyor vilmorinin bu konuda iyi olduğunu duydum ancak benim bahçem için bu karışım iyimidir içeriklerini bilemiyorum. Eğerki bu anlattıklarıma göre bana bir karışım önerebilirmisiniz hisarönünden onu yaptırayım şimdiden yardım destek ve görüşleriniz için teşekkürler keyifli hobiler. NOT: Bahçe GÜNÜN %70i güneşlidir.

gogo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön