View Single Post
Eski 18-06-2007, 10:20   #931
Balıkcı
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkiss Mesajı Göster
Tekirdağ'da 5-6 dönüm arazi aldım ve ne ekeceğime karar veremiyorum. Bodur elma, leylandi, kiraz arasında kararsız kaldım. Toprak analizi toprağın hafif alkali, kireçli ve organik maddeden fakir olduğu şeklinde geldi.
Başlangıç noktam ne olmalıdır?
Teşekkürler.
Merhaba

Uzman değilim, iyi niyete saygı duyuyor, insanlara faydalı olmak adına yapmak istediklerinizden dolayı sizi kutluyor ve gözlemimi aktarıyorum.

Son 5-6 senedir, yazları Tekirdağ Barbaros'ta geçiriyorum.
Gördüğüm, bu havalide en son dikilecek ağacın elma olduğudur.

Ağaç olarak düşünüldüğünde, topraklarınızın olduğu yerde en iyi gelişen, kayısı, kiraz, iğde, ceviz, badem ağaçlarıdır.
Bunlar da zaten belli oranda var olup köylü sayılarını artırmayı düşünmemektedir.

Bağ ise bu civarda çok iyi sonuç vermektedir, bu yüzden bağcılık diğerlerinin önüne geçmiştir.
Zaten burada bir Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nün bulunması da buna işaret etmektedir.

Bu arada bir sohbetten kısa bölüm nakledeyim.

-Abi, üzümü toplayıp fabrikaya götürdüm, almadılar, Tekel fabrikaları sattı, özelleşti ya, üzümümüzü almıyorlar.
-Neden?
-Salkımlar çamurluymuş abi.

...

Demek Tekel zamanında çamurlu mamurlu demeden elinize geçeni fabrikaya dayıyormuşsunuz ve biz de (Devlet kesesine vergilerimizle yaptığımız katkıdan dolayı) buna para veriyormuşuz.

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön