Konu: Kantaron
View Single Post
Eski 17-08-2013, 20:02   #8
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Kantaronla ben de Mersin'de bulunduğum 80'li yıllarda tanıştım. O sıralarda mide ağrısı için doktora gittiğimde şiddetli gastrit teşhisi kondu ve tabii ki ilaçlar ve bir perhiz listesi (sadece yiyebileceğim bir kaç yiyecek, diğerleri hep yasak). Doktorun verdiği ilaçları kullanmaya başladım.

Bir akşam komşuya misafirliğe çıkmıştık, çay içeceğimizde ben durumu anlatarak yasak olduğunu söyledim. Sağolsun "Onun çaresi bende, sen şu açık çayını bir iç hele" dedi.Dönmeden evvel bir tutam kantaron otu verdi "Bunu çay gibi demleyip bir şişeye koy aç karnına bir çay bardağı iç" dedi. Bu tür şeylere pek itibar etmememe rağmen ilaç kullanmanın da verdiği rahatlıkla başladım kantaron çayını içmeye. Bir hafta sonra hiç bir ağrı kalmamıştı. Ama ilaçların etkisiyle mi kantaronun etkisiyle mi iyileştiğimi bilmiyordum.

İşyerinde bir arkadaşım daha aynı şekilde rahatsızlanınca ona da söyledim o hiç ilaç kullanmadan sadece kantaron çayı içerek iyileştiğini söyleyince emin oldum.Aynı komşumun tavsiyesi üzerine yukarıdaki mesajlarda bahsedilen zeytinyağlı kantaronu devamlı yaparım ve evde her daim bulundururum. Bana pek sık gerekmese bile çoğu zaman eşe dosta konu komşuya yaradığı oluyor.

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön