View Single Post
Eski 17-08-2013, 12:10   #77
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Geçen aylarda koyun sürüsü gibi domuz sürüsü gördüm, arabayla giderken gece vakti. 3 boy domuz vardı, anaç olanlar yavruluktan çıkmış gençler ve en küçük yavrular. İri olanlar en önde 1-2 yanlarda belirli aralıklarla sıralanmış ve en arkada irilerden 3-5 tane. Yavrular çok küçüklerdi ve yürüme zorluğu yaşıyorlardı, bu yüzden sürü çok ağır ilerliyordu. Arabanın far ışığını aldırmadan, arabanın önünden sürü karşıdan karşıya geçti. Bende belgesel gibi seyrettim.

Kurt ve çakallar domuzların doğal düşmanı, kurnaz avcılar bu hayvanlar. Ekip halinde domuz sürüsüne saldırıp panikle dağılmalarını sağlıyorlar ve yavrulardan çalabildiklerini boğazlayıp götürüyorlar.

Benim seranın etrafı orman ve gece her türlü yabani hayvan geziyor. Çıkardıkları sesler bazen çok ürkütücü. Serayı bekleyen kurt köpeğim var, sera etrafındaki ormanlık alan dahil büyükçe bir bölge edinmiş kendine. Sürekli gece gündüz devriye geziyor ve işeyerek işaretler bırakıyor Sera içerisinde ve kenarlarında domuzların ilgisini çekecek birçok bitki sebze ve meyve varken bir tek domuz uğramıyor. Ama 200 metre ileride komşu var domuzlar hertürlü zararı veriyor ona, kırma sokak köpeği gibi bir köpeği var. Komşunun köpeğinin çenesi hiç durmuyor sürekli havlıyor ama domuzlar adamdan saymıyor.

Bence kurt köpeğini ve bıraktığı işaretleri ''buralarda gerçek bir kurt var'' diye algılıyor. Sürekli yavrularını yanında gezdirdiği için yavrularını riske atmak istemiyor. Belki kurt köpeklerini tarla bekçisi haline getirebilirsiniz çözüm için.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön