View Single Post
Eski 16-08-2013, 20:44   #1199
Sevalem
Yeni Üye
 
Sevalem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
Orkidem yavrulamış!!!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen Mesajı Göster
Merhaba sayın Sevalem,Yanlış hatırlamıyorsam köklerini fotoğraflamanızı önermiştim size ve sorunun köklerde olduğunu düşündüğümü de. Harcı kendiniz yapmanız da güzel ama bence fazla geç kalmadan hazır bir harç alıp kökleri temizleyin,tarçınayın saksınızı çamaşır suyu ile dezenfekte edin ve hemen değiştirin.Sayın Orkn çiçekleri kesmemenizi önermiş ama bana kalırsa o zavallıcık köklerine gücünü yollasın çiçeklere değil. Sulama konusunda sayın Orkn'a katılıyorum,bu su püskürtme olayını da hiç anlamış değilim zaten neresine ne şekilde uygulanır Çünkü orkide hani bazı insanlar üzerine bi su dökülse acayip rahatsız olur ya değişmek ister üzerini onun gibi işte, bu o insanın suyu sevmediği anlamına gelmez.Orkide de öyle sulanacak ama ıslak kalmayacak.Ama nemden de mahrum olmayacak.Hava girecek eve ama cereyan olmayacak.Güneş girecek eve ama direk güneş orkide hanıma dokunmayacak
Lütfen bir an önce bu ortamları sağlayın kendisine, kökler çok önemli harcı da öyle.Şunu da söylemek istiyorum ben çok iyi biliyorum havalarında değilim kesinlikle! Bir müsibet bin nasihatten iyidir atasözüne istinaden benim başıma bir orkide ölümünün gelmiş olmasıdır bütün mesele. Ve benim başıma gelenin başkalrının başına da gelmesini istemememdir...Zavallıyı cahilliğimden ötürü çürüttüm ve 2. ye gözüm gibi bakmak için de araştırma yaptım biraz.
Sevgili fesleğen merhaba, tavsiyeniz üzerine çiçek sapını kesmiştik. Orkidemi eşime emanet edip gitmiştim, bir de döndüm ki ne göreyim, orkidem yavrulamış!
O kadar mutlu oldum ki. Yeni yapraklar da çıkarıyor, iyi ki de sözünüzü dinlemişim. Orkidem kurtulmakla kalmadı bir de keiki verdi. Çoook sağolun.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Sevalem : 16-08-2013 saat 21:53 Neden: İmla
Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön