View Single Post
Eski 12-08-2013, 14:06   #145
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mstfylcn Mesajı Göster
Sayın Sakaki,

Çin Karaağacı konusunda benim de yardıma ihtiyacım var. Ağacım bütün yapraklarını kaybetti. Bonsai saksısından bütün olarak çıkardım ve büyük bir saksıya ektim. Doğru mu yaptım bilemiyorum. Yeni saksısındaki toprak gübreli...

Ne yapmam gerekiyor sizce?
Sn mstfylcn,

Saksısının aciliyetten ötürü değişmesi gereken bitkilerim için ben de bazen zamansız olsa bile mevcut saksısından toprağını dökmeden bütün halinde çıkarıp yeni/büyük bir saksıya aktardığım oluyor ve bir sorun yaşamıyorum bundan ötürü genelde. Ancak, daha önemli olan konu ise sağlığı iyi olmayan bir bitkiye gübre vs. verilmemesi gerektiği.

Umarım mevcut saksısındaki gübre fazla miktarda/oranda değildir!?

Sağlığı yerine gelene kadar yerinizde olsam gölge ve havadar bir konuma yerleştirirdim bitkimi ve toprak ne çok uzun süre ıslak kalacak ne de tamamen kuruyacak şekilde (hafif nemli kalmalı) sulama rejimini dikkatlice devam ettirirdim (köklerde çürüme olasılığına karşı).

Ancak bana kök çürümesinden ötürü değil de susuzluktan ötürü kötülenmiş gibi geldi bitkiniz. Fotoğrafta yeni gelen bazı sürgünler görünüyor. Umarım bu iyiye işarettir.

Bitki kendine geldikten sonra da bonsainize mümkün mertebe dış mekanda bakmalısınız.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön