View Single Post
Eski 08-08-2013, 20:26   #96
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elessar Mesajı Göster
Herkese selam arkadaşlar. Aldığım bir bonsai tohumu var, wisteria sinensis alba. Tohumla birlikte gönderilen klavuzda %75 kaliteli torf %30 perliti büyükce bir kapta karıştırın diyor. Merak ettiğim, bu yüzdeli değerler doğru mu?

Alırken bu şekilde mi alacağım? Bir de bonsailer için proteinli solüsyonlar varmış, hangisini kullanmalıyım? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, ilk kez deneyeceğim
Sn elessar,

Bu tür reçeteler için tam olarak doğru veya yanlış demek pek doğru olmaz.
Bonsaide toprak karışımı, sulama vs. gibi hususlar ortamdan ortama, iklimden iklime... yani sizin koşullarınıza göre değişkenlik arz eden hususlardır.

Aslında bu konuda daha doğru bilgi için Wisteria/Mor Salkım başlığını okumanız daha doğru olur.

Ayrıca, bonsailer için proteinli solüsyon diye bir şey ben şahsen hiç uymadım. Değişik firmaların, değişik isimler altında piyasaya sunduğu ürünler olabilir ve sizin bahsettiğiniz de belki bunlardan biridir ama bilmeniz gerekir ki bonsainin ihtiyaç ve gereksinim olarak bildiğimiz ağaçlardan çok daha farklı istekleri yoktur aslında.

Biraz zaman ayırıp bonsai bölümündeki başlıklara ve bilgilere göz atmanızı tavsiye ederim, çok değerli bilgiler elde edeceğinizden eminim.

Başarılar dilerim.

NOT: Türkçemizin kullanımı konusunda biraz daha dikkat ederseniz çok mutlu oluruz. Ayrıca mesajlarınızda Türkçe karakter kullanmanız, mesajlarınızın diğer üyelerce daha doğru ve rahat anlaşılablir olmasını sağlayacaktır.
Forumda Türkçenin doğru kullanımı hakkında

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön