View Single Post
Eski 02-08-2013, 08:50   #3
m_akif
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Olayı daha netleştirmek ve anlamadığım kısımları netleştirmek için soruyorum: Su kullanırken saf su yerine normal kullandığımız sulama suyu (Çeşme veya kuyu suyu) kullansak daha gerçekçi rakamlar elde etmezmiyiz, üstelik suyunda bir pH'sı var ve toprakla birleştiğinde oluşan çamurun ortalama bir değeri oluşuyor diye düşünüyorum. Bitki sulama suyu ve toprak pH sı arasındaki değerdeki suyla karşılaştığından pH nın bu şekilde bize bir değer oluşturması daha mantıksal değil midir?
selamlar aslında mantığınız doğru. Fakat ben kimyacı olmadığım için net ve doğru bilgi veremeyeceğim. fakat ph değerini ben hem suda hem toprakta ayarlamaya çalışıyorum. çünkü bitkinin kökleri besini emebilmesi için sıvının yani suyun ph dereceside önemli diye düşünüyorum. burda saf su kullanmakdaki amaç toprağın ph degerini net olarak ölçebilmektir. ,
menekşemize her zaman aynı miktarda su veremeyeceğimiz için ph değeri de sürekli değişken olacaktır. oysa toprak ph atıyorum 6,2 ise ve biz sulama suyumuzu 6,5 ph değerinde verirsek çok az bir değişim olcaktır bitki için. fakat murluk suyu ph değeri 8 civarında ve toprağımızın ph 6 civarında ise verilen sıvı miktarına göre değişim aralığı çok büyüyecektir.


Düzenleyen m_akif : 02-08-2013 saat 12:40
m_akif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön