View Single Post
Eski 01-08-2013, 08:34   #22
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
GEZİ RUHU KAZDAĞLARI’NDA:

Ülkemiz tarihinin en büyük halk hareketini yaşıyor. Milyonlarca insan, ülkenin dört bir yanında, haftalardır meydanlarda ve sokaklarda, kurulmaya çalışılan diktatörlük rejimine, Ortadoğu'daki savaş politikalarına, ağaçlarımıza, dağlarımıza ve derelerimize göz diken sermayeye, gerici toplum mühendisliği projesine, neoliberal güvencesizleştirme-geleceksizleştirme politikalarına direniyor.

Ülkemizin 1/3'ünden fazlası, yani 300 bin kilometrekare toprağımız, 45 bini aşkın maden ruhsatı ile kapatılmış durumda. Devlet destekli sermaye kesimleri binlerce HES ruhsatı, taş ocağı, termik santraller ve kentleşme projeleriyle yaşam alanlarımızı ve doğamızı elimizden almaya çalışıyor. Her geçen gün ülkemizin çevresel felaketlere sürüklenmesine yol açacak yeni emperyalist talan yasaları yapılıyor.

Kazdağı ve Madra Dağı halkı kalkınma kisvesi altındaki bu katliamlara karşı yıllardır direniyor.

GÜMÇED Edremit Körfez Şubesi, kuruluşunun 20. yılını kutlamayı planladığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü Şenliği’ne hazırlandığı sırada alevlenen Taksim Gezi Parkı direnişi, toplumun her kesimi bir araya getirdi. Gezi’de her tür haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı el ele duruldu. Ve direnişin en etkin kesimi şüphesiz gençler oldu. İşte Gezi’de direnişe güç veren, ve direnişte güç kazanan, barikatlarda, parklarda gelecek güzel günlerin meşalesini yakan gençlik, bugün körfeze omuz vermek için Kaz Dağları’nda.

GÜMÇED Edremit Körfez Şubesi ve Zeytinli Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliği ile 29 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Zeytinli Köyü’nde “Direnişte Özgürlük Var” diyerek kamp kuracak olan Gençlik Muhalefeti, Gezi ruhunu Kazdağları’na taşıyarak Kazdağları’nın yaşam mücadelesine destek veriyor.

3 Ağustos Cumartesi günü Zeytinli Köyü’nden Altınkum’a düzenlediğimiz “DOĞA İÇİN DİRENİŞ” YÜRÜYÜŞÜ, MİTİNG ve KONSER ile, Kaz Dağları, Madra Dağı ve Kozak Yaylası’nda madencilik faaliyetleri, baraj projeleri ve taş ocakları ile doğamızı katledenlerden hesap soruyoruz.

Dağlarımızı, ormanlarımızı ve derelerimizi siyanürle zehirleyenlere bu ülkede doğasına sahip çıkanların olduğunu gösteriyoruz. Dağlarımızı talancıların elinden kurtarana kadar; DURMAK YOK, MÜCADELEYE DEVAM!

Gezi’den Kazdağları’na direnişi sürdürmek için 3 Ağustos’ta Zeytinli’de buluşalım!


GENÇLİK MUHALEFETİ-GÜMÇED EDREMİT KÖRFEZ ŞUBESİ.


DOĞA İÇİN EL ELE facebook sayfası.

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön