View Single Post
Eski 30-07-2013, 22:36   #37
SAHIRE
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
"Roquefort peyniri ya da Rokfor peyniri Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Rokfor'un yapımında Roquefort kasabası civarındaki doğal mağaraların ve sonradan bu mağaralara benzetilerek yapılan mahzenlerin olduğu kadar, Rokfor küfünün de büyük etkisi vardır, Rokfor küfü, üçte ikisi buğday unu, üçte biri çavdar unu olan bir hamurla hazırlanır. Peynirler mahzenlerde iki veya üç ay kalır. İyi bir Rokfor peyniri kavuniçi renginde, ince kabuklu, içi beyaz küf damarlı olan, tereyağı yumuşaklığında ve tadındadır. Rokfor peyniri diğer peynirlere oranla dayanıklı bir peynirdir." - Kaynak: Wikipedi
Rokforun hastasıyım. Bu kadar pahalı olmasa her sabah yerim ama işte kırk yılda bir yiyebiliyorum mmm. canım da çekti hani

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön