View Single Post
Eski 30-07-2013, 23:09   #25
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Biliyorsunuz, zararlilarla mucadele ile hastalik mucadelesi arasinda zamanlamanin yarattigi farklar oluyor. Hastalik icin onleyici uygulamalar yapmazsaniz ve bu uygulamalari periyodik olarak devam ettirmezseniz, daha sonra bitkinin hastaliktan kurtulmasi zor fakat ornegin soz konusu zararli, domatesin topraga yakin dallarini rezil ettikten sonra yapilacak dogru uygulamalarla bitkinin daha genc olan ustlerdeki dallarini ve daha uzun vadede bitkinin kendisini kurtarmak mumkun.

Ornegin, Neem yagi sistemik bir organik madde. Bitkiyi topraga aldiginiz andan itibaren duzenli olarak uyguladiginiz takdirde, bitkinin sistemine girerek zararlilara karsi bence etkili bir savunma sistemi olusturuyor.

Sn ykaya194'un kullandigi Bioaktive isimli urunun icindeki (diger maddeleri bir kenara birakiyorum cunku icerik net degil) yosun, normalde bitki duzenleyici olarak gorev yapar. Iceriginde bitkinin kok sisteminin gelisiminde yine bence cok etkili olan dogal buyume hormonu var. Evet, yosunla beslenen bitkilerin daha direncli oldugu ve daha coskulu gelistigi, zararlilarin da savunma sistemi iyi gelismemis, direnci az bitkilere daha cok dadandigi dogru ama yosunun zararli mucadelesiyle dogrudan bagini anlayamadim. Uretici firma, bu urunun 3'u bir arada, yani Fungisit+Insektisit+Nematisit oldugunu iddia ediyorsa onu bilemiyorum.

Ureticisinin 3'u bir arada (Fungisit+Insektisit+Mitisit) gorev yaptigini ifade ettigi ve tamamen organik olan (bunda iddia yok, cok net) bir urunu onumuzdeki sonbaharda deneme firsatim olacak. Bu urun, OMRI (Organik Materials Review Institute-Organik Urunleri Degerlendirme Enstitusu) onayli ve iceriginde sadece susam yagi, yenilebilir balik yagi, lecithin ve su var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Türkiye'de organik kökenli ilaçlar ve bakterilerin zirai mücadelede kullanılması zayıf. Biraz da organik ilaçların pahalı olması, biraz çiftçileri yönlendirenlerin işine gelmemesi diyelim henüz çok geriyiz. Deneyen var mı ben de bilmiyorum eğer yarıyorsa tabi ki kullanmak lazım.
Bir de 12 günde bu kadar güzel bir hal alması bende soru işareti bıraktı.


Düzenleyen birnefestoprak : 11-08-2013 saat 05:47
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön