View Single Post
Eski 30-07-2013, 18:21   #23
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Aslinda urunun organik olmadigindan emin olsaydik, yukardaki resimleri Agaclar.net uyesi birisi de paylassaydi ve bu resimler esliginde "bu urun benim isime cok yaradi" deseydi resimler bana birsey ifade etmese ve bahce/tarla uygulamalarinda kullanilan urunlerin mumkun oldugunca organik olmasi gerektigini dusunsem bile, "bu urun bu uyenin isine yaramis" diye not edip gecerdim.

Bunun yaninda, bu tip degerlendirmeleri yan yana yetistirilen iki ayni cesitteki bitkide kontrollu olarak yapip sonuclari o sekilde vermek gerekir. Ornegin bitkilerin her ikisi de zarar gormus olacak; urun bir bitkiye uygulanacak, digerine uygulanmayacak ve duzenli araliklarla resimlenecek ama bu da onemli degil, biz su anda urunun organik olup olmadigini anlamaya calisiyoruz.

Turkiye'de Tuta Kelebegi (ing. leafminer) ilgili olarak neden Neem yagi veya Spinosad kullanilmiyor? Denendi de faydali mi olmadi? Maliyet konusunda mi sorun var?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Sn. ykaya194 bana fotoğraflar inandırıcı gelmedi nedeni ise aynı yerden fotoğraflanmaması. Yani bitkinin aynı yerinden olmuş olsa hadi denemeye değer derdim.
Kurt zararında bitki zararlanmış organları yenileyemez, yeni sürgünlerin güzel çıkması zararlının kontrolünün sağlanmasından mı yoksa bu ürünün gübre görevi görüp bitkiyi geliştirmesinden mi kaynaklanıyor?
Sonuçta kimyasal mücadelesi pahalı bir zararlı Tuta absoluta.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön