View Single Post
Eski 30-07-2013, 12:28   #5
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Teşekkürler Sayın Sakaki,

Evet aşısı kesildiğinden beri 1 yıl bile geçmeyen bu delice gerçekten hızlı gelişiyor.

Uç alımı konusunda haklısınız bazen uç kısımlarda kümeleşme oluyor. Uç alımı yeterince gelişmeden yapılanlarda bu durum oluşabildiği gibi 1 yıl hiç dokunmayıp sonra uç alımı yaptığım bazı dallarda da oluşabiliyor. Neden bazı delicelerde bu durum oluşmuyor, bu durumu ben de izah edemiyorum.

Başka bir delicemde daha da garip bir problem var, uç alınan veya tellenme veya herhangibir çizikle hafif yaralansa bile şişe mantarı görünümünde çirkin bir kabarıklık oluşturuyor, zamanla kabuklaşacak heralde ama dallarda boğumlar oluşturduğundan görüntüyü çirkinleştiriyor, gelmeden o kısımları kazıdım dönüşte tekrar kontrol edeceğim tekrar oluştu mu diye(tekrar oluşursa bonsai olmak yerine bahçeye dikilecek galiba).

İyi çalışmalar dilerim....
Bu daha enteresan bir sorunmuş
Ama bende hiç olmadı böyle bir durum, bir mantar vs. olmasın?

Bir önceki soruna gelince; bir tane delicem çok aydınlık fakat direkt güneş ışığı almayan bir köşede ve bu delicemde bu tür cılız dal/sürgün kümelenmesi olmuyor ve budamanın ardından güzel çatallanma ve dallanma yapıyor, ANCAK o da güneşi fazla görmediği için olsa gerek uzun boğum aralıkları yapıyor. Testlere devam...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön