View Single Post
Eski 30-07-2013, 09:09   #4
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Teşekkürler Sayın Sakaki,

Evet aşısı kesildiğinden beri 1 yıl bile geçmeyen bu delice gerçekten hızlı gelişiyor.

Uç alımı konusunda haklısınız bazen uç kısımlarda kümeleşme oluyor. Uç alımı yeterince gelişmeden yapılanlarda bu durum oluşabildiği gibi 1 yıl hiç dokunmayıp sonra uç alımı yaptığım bazı dallarda da oluşabiliyor. Neden bazı delicelerde bu durum oluşmuyor, bu durumu ben de izah edemiyorum.

Başka bir delicemde daha da garip bir problem var, uç alınan veya tellenme veya herhangibir çizikle hafif yaralansa bile şişe mantarı görünümünde çirkin bir kabarıklık oluşturuyor, zamanla kabuklaşacak heralde ama dallarda boğumlar oluşturduğundan görüntüyü çirkinleştiriyor, gelmeden o kısımları kazıdım dönüşte tekrar kontrol edeceğim tekrar oluştu mu diye(tekrar oluşursa bonsai olmak yerine bahçeye dikilecek galiba).

İyi çalışmalar dilerim....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sanırım en hızlı gelişen adaylarınızdan birisi bu sn sagol, güzel gidiyor gerçekten.
Bu adayınıza bakınca geçenlerde yazmak isteyip de unuttuğum bir konu aklıma geldi ve yeri gelmişken sizin sayfanıza yazmak istedim izninizle:

Delicelerde uç alımıyla ilgili devamlı gördüğüm ve bu konuda birkaç hafta önce hazeyn ile de fikir alışverişi yaptığım bir sorun var; Delicelerde uç alımını dallar yeterince gelişmeden yapınca dallanmanın artması ve gelişmesi yerine dal uçlarında cılız ve kısa dal kümelenmelerinden oluşan bir yığılma ve tıkanma oluyor sıkça.

Bu yığılan kısa ve kısır sürgünlerden birisi liderliği ele alıp gelişirse ne ala ama gelişmeyince bir sonraki sene sil baştan ele almak gerekiyor işlemleri.

Siz bu durumla henüz karşılaştınız mı bilmiyorum ve bunları da sadece fikir alış verişi amacıyla yazdım ama sizin de gözleminiz bu yöndemi bilmek isterim doğrusu.

Başarılar dilerim.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön