View Single Post
Eski 28-07-2013, 01:08   #13
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.ykaya194, "Sebzelerde Tuta Kelebeği İle Organik Mücadele" başlığı bence gayet uygun. Altında sadece alıp denediğinizi belirttiğiniz ürün değil, başka bir çok metod ve malzeme tartışılabilir.

Organik sebze yetiştirmeye çalıştığınızı yazıyorsunuz. Başka bir çok üye gibi ben de organik sebze yetiştirmeye çalışıyorum. Doğal olarak , hastalıklar, zararlılar, bitki besleme bakımlarından bir çok sorunla karşılaşıyoruz. Bunları yenmek için türlü metodlar deniyoruz.

Siz de başlık açmaya vesile olan bir ürün denemişsiniz. Burada bence herhangi bir mahzur yok. Denediğiniz ürünün organik bir bitki koruma ürünü olduğunu düşünüyorsunuz. Size öyle söylenmiş olabilir, öyle olduğunu biliyor olabilirsiniz, firmasını, organik bitki koruma sertifikasını, ruhsat bilgilerini vs. görmüş olabilirsiniz.

Bu durumda söz konusu bilgiyi de paylaşmanızı beklemek son derece doğal. Hatta, "böyle bir bilgi yok, tanıdığım, bildiğim biri bu ürünün organik olduğunu söylediydi" dahi diyebilirsiniz, birlikte araştırırız.

Ürün özeline gelirsek, bu isimde bir ürünü burada sadece ismen satmaya çalışan birine aylarca önce gerek kişisel olarak ben, gerek forum yönetimi gereken soruları sordu. Bunlara cevap verilemedi, cevap vermekten kaçınıldı. Bu ürünün sahibi firma kimdir, organik ya da değil, tescili, ruhsatı vb. nedir halen belirsiz.

Siz, "organik bir ürünü kullanmaya başladım" deyince, ürünün organik olduğunu bilen biri çıktı. Onu bildiğine göre, özellikle tuta'ya karşı da denediğini söylediğine göre yanıtlar da gelmiştir diye düşündüm.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön