View Single Post
Eski 27-07-2013, 23:19   #11
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
Benim açtığım başlıktaki mesajımda sorularınıza cevap vermem gereğini duyduğum hiç bir çümlem yok.
Başlığı açarken yazılan mesaj aşağıda:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Ceviz bahçemin aralarında geçen sene kendim için organik yetiştirdiğim (kimyasal ilaç kullanmadım) sebzelerde gördüğüm tuta kelebeği hastalığı ile epey uğraşmıştım ve sebzelere çok zarar vermişti. Bu sene bir arkadaşımın gönderdiği Bioaktif adında organik bir ürünü kullanmaya başladım neticesini bu yıl alacağım sanırım, bu güne kadar sebzelerde bir olumsuzluk görmedim.

Tarım ile ilgili bir sitede bu ürünü kullanan kişiye ait sebzelerin hastalıklı halini ve kullanıldıktan sonraki durumlarının göstern fotografları gördükten sonra umutlandım, bakılım deneyip göreceğim.
Maviye boyadığım ifadede "organik bir ürünü kullanmaya başladım" diyorsunuz. Bu durumda "bu ürünün organik olduğunu nereden biliyorsunuz" sorusu gayet yerinde oluyor gibi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
Sizin bahsettiğiniz şartlarda enfekte olmuş bitki gurubunu deneyebilecek uygun ne laboratuvarım var nede zamanım dolayısıyla onları ilgili kurumlar halletsin ve bir ürün piyasaya çıkmış ise konrolünüde devletten beklerim.
Bu mesajınızda yazıdığınız ifadeden altını çizdiğim bölümde yerden göğe kadar haklısınız.

Ancak bunun için devletin bu ürünü, size tavsiye edildiği ve sizin de kullandığınız amaç ve şekil için biliyor olması gerekir, öyle değil mi?

Devletten bekliyorsunuz (bekliyoruz) ama devletin bu ürünü bilip bilmediğini bilmiyoruz.

  • Organik diyorsunuz, devlet de organik demiş mi?
  • Tuta absoluta diyorsunuz, bu zararlı için böyle bir ruhsat alınmış mı?
  • Diyelim ki, organik sertifikası yok, tuta için de ruhsatlı değil. Şayet ithal bir ürün ise, en azından orijinal içerik için yurt dışı literatür var mı?

Bunların hiç biri yok ise, ne var? sorusu akla gelir.

Diğer sorum ise (tescil, ruhsat vb.) devletin bu ürünü bilip bilmediğinin sorusu idi. Bu soruların yanıtı (ki, satın alıp kullandığınıza göre) ambalajında, faturasında vb. ilgili yönetmeliklere göre verilmesi gereken zaruri bilgileri içeriyor olmalı.

Size sorduğum gerçekten ilk mesajda yazdığınız gibi işe yarayıp yaramadığı değil (belki de muhteşem bir üründür), öncelikle tanımlanmasıyla ilgili.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön