View Single Post
Eski 27-07-2013, 14:21   #5
ykaya194
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kullanmayın demedim zaten


Bu arada, ben nasıl bu yıl domateslere yapraktan BioAlg verdiğim için tuta absoluta gelmediğini söyleyemezsem sizin de benzeri şekilde kullandığınız ürün sebebiyle tuta absoluta'nın engellenmiş olduğunu söylemeniz yanıltıcı olabilir. Vurgulamak istediğim budur. Böyle bir şeyi kişisel deneyim olarak ifade edebilmek için enfekte olmuş bir bitki grubunda yapılan mücadeleyi mümkün mertebe malzeme, uygulama metodları ve sonuçlarıyla beraber ifade edilebilir olunmalı ki, başkaları için de karşılaştırılabilir bir gösterge olsun.
Beni sorgulamanızın sebebini anlamış değilim, Ceviz bölümünde "Ceviz Bahçem Biga/Çanakkale " başlığı sayfamda göreceğiniz gibi ceviz fidanları arasına ektiğim sebzelerde bu ürünü kullanmış biriyim, mesajımın içeriğinde ticari amaç taşıdığını sanmıyorum ayrıca bilgisiz biride değilim_ki rastgele bir ürünü kullanayım. Ziraat fakültesinde okuyan bir oğlum var ve köyde bahçemi kontrol eden devletin görevlendirdiği bir ziraat mühendisindende bilgi alıyorum. (mesleğim ziraat müh. olmasada okuduğumu iyi anlayabilecek bir mühendislik kariyerim var).

Benim derdim kimyasal ilaç kullanmadan nasıl sağlıklı sebze üretebilirim üretebiliriz zira komşu tarlalarda köylülerin bilgisiz ve yoğun kullandığı kimyasal ilaçları hergün gördükçe üzülüyorum, hepimiz bu sebzeleri gerek taze gerekse turşu olarak tüketiyoruz.

Eğer organik sebze yetiştiriçiliğinde bir ürün hastalıklara karşı birazda olsa çare oluyorsa bu hepimizin yararınadır, ürünü deneme sonucunda başarısız olsam bile benim ve herkes için denemeye değerdir.

Sizin bahsettiğiniz şartlarda enfekte olmuş bitki gurubunu deneyebilecek uygun ne laboratuvarım var nede zamanım dolayısıyla onları ilgili kurumlar halletsin ve bir ürün piyasaya çıkmış ise konrolünüde devletten beklerim.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön