View Single Post
Eski 23-07-2013, 09:40   #22
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Nasıl bir mayt? Bir türü deri altına giriyormuş, onlardan mı?
Açıkçası tam emin değilim, doktor o şekilde cevap verdi mi ya da ben böyle bir soru sordum mu diye. Ama muhtemelen o türden olmalı

Birkaç farklı durum gerçekleşti son günlerde.

1- Balkonda duran cocopeat i bahçeye götürdüm. Ama sadece götürdüm. Ne poşetinden çıkardım ne de herhangi bir işlem yaptım. Buradan gelme ihtimalini atlıyorum.

2- Domates biber ve patlıcanların olduğu yerde en ufacık bir alan bile kalmamıştı. Gözümü yandaki bahçeye diktim. Senelerdir kullanılmayan bir bahçe. Çekirdekten çıkma yabani fidanlar ile belime kadar gelen çeşit çeşit yabani otların olduğu bir bahçeydi. Oranın temizliğini yaptım. Kışlıkları ekmek için. Tam 2 hafta önce temizlik yapmıştım orda. Eğer vücuttu hiç zarar vermeden 2 hafta beklemiyorsa bu yaratıklar buradan gelme ihtimalini de geçiyorum.

3- Biberlerin ve patlıcanların olduğu bahçeye köpek(ler) dalmış. Biraz tarumar etmişler. Toprağı eşeleyip kazmışlar. Kimi fideleri sökmüşler kimi fideleri de yatırmışlar. Ben de kazdıkları çukurları doldurdum ve yatan fideleri de kendilerine daha çabuk gelsinler diye ufak sırıklara bağlayıp köklerini doldurdum. Bu kaşıntı olayından sonra aklıma geldi. Acaba köpekler uyuz mu diye. Eğer doktor uyuzsun deseydi bu şık üzerinde duracaktım.

4- Geçen seneden kalma içinde toprak altın çilek kökleri olan derince bir saksım vardı. Ama kökler o kadar çok yayılmışlar ki saksıya. Çok dikkatimi çekti nasıl bu kadar kök oluşturmuş diye. Bu köklü toprağı inceleye inceleye saksıyı boşalttım ve kök toprak karışımını ağzı açık duran çöp çuvalına aktardım. Doktor da Mayt diye söyleyince en kuvvetli muhtemel problem buradan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.

İlk doktor doğrudan uyuz olmuşsun dedi. Muayene olduktan sonra kasadaki görevliye bize acilde baktılar ve uyuz olduğumu söylediler. Biz asıl branşı cildiye olan doktorla görüşmek istiyoruz dedik. Cildiye doktorumuz yok deyince bizim jeton düştü.

Mayt kaptığımı söyleyen doktor ise vücudumu görür görmez son günlerde çimen, toz, toprakla haşir neşir oldunuz mu diye sorunca dedim bu doktor işi biliyor. Görüntüler ve belirtiler daha çok Maytlara benziyor. Uyuzun belirtileri biraz daha farklı diye söyledi ve ilaçları da ona göre yazdı.


Düzenleyen bahcedenn : 23-07-2013 saat 12:11
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön