Konu: Kalanchoe
View Single Post
Eski 15-06-2007, 17:15   #3
dergene
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
çiçekli bitki gübresi

Merhaba İmre, sorunu soralı uzun bir süre olmuş. Yaklaşık 1.5 ay kadar, ama ben şimdi gördüm. Belki de çiçek açmıştır çiçeklerin bu süre zarfında ama ben yine de cevap yazıp tecrübelerimi paylaşmak istedim. Benim de aynı sorunum yelken çiçeğimde olmuştu (spathilium). ilk aldığımda çiçekliydi. Daha sonra yaklaşık 1 yıl hiç açmadı, niye diye düşünürken yaptığım araştırmalar ve forumlardan öğrendim ki gübre kullanmam gerekiyormuş çiçeklenme için. Sana da tavsiyem tüm çiçekli bitkilerin için özel çiçekli bitki gübresini gerekli aralıklarda kullanman. Benim yelken çiçeğim daha yeni yeni açmaya başladı çiçeklerini
Bu arada benim de kalanchoem var. Onunla ilgili bulduğum bilgiler aşağıda:
üretim: İlkbahar **** yazın u ç dallarından kesilerek köklendirilmek suretiyle üretilir.
hastalık ve zararlılar:Fazla sıcak **** ıslak ortamda mildiyö ve yaprak bitleri görülür.
Sıcaklık: Kışın 12-15 derece sıcaklığa gereksinme gösterir. Kısa süreler için 5 dereceye de dayanır, ancak yapraklarını döker. Yazın toprak nemli olacak şekilde sulanmalı, kışın az.
Işık: Hafif güneşli yerlerde bulundurulmalı ve yakıcı güneş ışığından korunmalıdır.
Saksı Harcı: Hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harç da kullanılabilir. Mayıs-eylül arası 15 günde bir gübre.
Üretim Tekniği: Üretimi tohum ve çelik ile yapılır. Tohumları herhangi bir tohum kompostuna Mart- Nisan aylarında ekilir. Çimlenme süresince ortam sıcaklığı 18-21 derece dolayında tutulduğu takdirde, tohumlar 10-14 günde çimlenir. Köklendirme ortamının sıcaklığı 20 derece olmalıdır.

Bakım Önlemleri:

Saksı Değiştirme: Her yıl Nisan ayında yapılır.
Gübreleme: Mayıs- Ağustos ayları arası haftada bir kez 1g/l kompoze gübre (çiçekler görünmeye başlayınca potasyumca zengin gübre) verilir.
Sulama: Su gereksinimi az olan bir bitkidir. Yazın bitkiye verilecek su, saksı orta derecede nemli kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Bitkiler gereğinden çok suya duyarlı oldukları gibi, saksı toprağının kuru bırakılmadından da zararlanırlar. Ocak- Şubat aylarında gerçekleşen çiçeklenmeden sonra 4-5 haftalık bir dinlenme dönemi söz konusu olduğundan, bu dönem içerisinde sulama en aza indirilmelidir.
Budama: Toplu formda bitki elde etmek için, saksı değiştirmeden sonra kuvvetlice budama yapılmalıdır.

dergene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön