View Single Post
Eski 22-07-2013, 18:36   #39
nervusopticus
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2013
Şehir: Konya
Mesajlar: 18
merhabalar.
bu konu benim agaclar.net ile tanışmama vesile oldu.bu ilk mesajım.
konyada müstakil tarzda 165 m2 4 katlı daire yaptırıyorum.su an kabası yapılıyor.kendimiz oturacagız,müteahhit değilim.
yerden ısıtma mevzusu o kadar karmaşık bir konu ki,bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor.benim kafama takılan birkaç nokta var;

-konya gibi kışın soğuk bir memlekette,yerden ısıtma yaptırdıgımda,fayans yerine laminant parke yaptırdıgımda ısı iletkenliği nasıl olur? yerden ısıtma için özellikle kullanılması gereken bir kalınlık (8mm-10mm), yogunluk var mı laminantta? çamsan marka çaktırmayı düşünüyorum.çamsan parkede zamanla ısıdan ötürü kabarma gibi sorunlar yaşarmıyım?veya sorun yaşamamam için zemine ne döşetmeliyim?

-malum yerden ısıtmada tesfiye betonunun altında kaldıgı için tamirat olayı çok çok vahim,düşünmek bile ürkütücü.borularda hava gibi,dolaşımda bir sorun olma ihtimali nedir? radyotorde havayı alıyorsun yerden ısıtmada nasıl olacak bu iş?

bu arada anti yerden ısıtma tayfasının yerden ısıtma önermemelerindeki en büyük dayanak olan tozun yukarı çıkması olayını ise yerden ısıtmalı evde oturan astım hastası 2 kişiye sordum.önceki oturdukları ev ile şu anki arasında hiçbir farkın olmadıgını söylediler.

genel olarak kafama takılan noktalar bunlar.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

nervusopticus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön