Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Acelesi olanlara bir yoğurtlu dondurma tarifi de ben vereyim: buzluğunuzda ahududu, vişne veya benzeri donmuş meyveniz var ise donmuş halde blender ya da robotta bir ölçü donuk meyve yarım ölçü yoğurt ve tercihiniz ölçüsünde bal veya pekmez koyup bir iki dakika çevirin. Şahane dondurmanız hazır!
Oğlum çubukluların donmasını bekleyemediğinde böyle yapıyorum..
|
Vişnelisi harika oldu. Bal ve pekmez tadını pek sevmedim. Az miktar pudra şekeri ile denedim, daha damak tadıma uygun oldu. Şeker hiç konmasa da olur belki. Denemek lazım.. Ne de olsa vişneli dondurma ekşi tadı ile çok güzel
Bugün süzme yoğurt / pekmez ve ceviz ile cevizli dondurma yaptım. Şu an buzlukta. Krema halinde tadı fena değildi. Belki biraz tarçın da fena olmayabilir..