View Single Post
Eski 18-07-2013, 12:00   #21
bornova
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Muallim Bey, burası forumun satış yeri olmadığından size mesaj gönderdim.

İdris Bey, iklim çok önemli. İyi havalandırma ve uygun sıcaklık besin formülünden daha önemli. İnternette yeşillikler için önerilen formülleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bitkiler çok yüksek veya çok alçak değerler oluşmadıktan sonra çok güzel uyum sağlıyorlar.

Hava sıcaksa EC düşük olmalı. Hatta yaprak ucu yanıklığı gibi sorunlar başlıyorsa 1-2 gün temiz su bile kullanabilirsiniz.

pH 5-7 arasında olmalı. tam 5.5'te tutacağım diye sürekli müdahaleler yapmayın, kayda değer bir faydası olmaz ve gereksiz uğraşmış olursunuz.

Besin deposunu büyük tutmanız size büyük kolaylık sağlar. çabuk ısınmaz, çabuk soğumaz. EC ve pH hareketleri yavaş olur, daha az müdahale etmeniz gerekir. Rahat edersiniz.

Fide yetiştirmeye gelince, bu uzmanlık isteyen hassas bir konu. Fideniz sağlıklı, kısa boylu, pişkin olursa daha güzel sonuçlar alırsınız. Amatör fide üretiminde en çok karşılaşılan sorun aşırı boylanmış, cılız fidelerle karşılaşmaktır. Bunun için yapabileceğiniz en kolay şey az su ve besin vermek, ortamı serin tutmak. Bununla birlikte yazın hava 30 dereceyi geçtikten sonra evde kaliteli fide yetiştirmek çok zor. Hazır fide üreticileri gelişmeyi yavaşlatıcı kimyasallar kullanırlar ve sürekli su stresi uygularlar, ama onlar bile yazın zorlanıyorlar.

bornova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön