View Single Post
Eski 17-07-2013, 11:52   #29
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ramanujman Mesajı Göster
Sayın vetman elinize sağlık gerçekten güzel bir düzenek kurmuşsunuz. İnsanlara sabırla ve içtenlikle cevap vermenizi çok takdir ettim. Ben topraksız tarım işinden anlamam ama kendi mesleğim yalıtım konusunda danışmanlık ve satış yapmak olunca birşeyler yazmak istedim. Dilerim faydası olur.

Kullanmış olduğunuz konteyner muhtemelen 4-5 cm Poliüretan yalıtım ile iki panel arasında yalıtım yapılmış şekildedir. böyle bir konteynerı sürekli 20 derecede tutmak masraflı olabilir. mevcut konteynerın dışına tekrardan 8 cm ve üzeri (piyasada 14 cm e kadar standart ürün vardır) yalıtım yaparsanız enerji masrafınız çok azalacaktır. Bahsedeceğim uygulamalar dışarıdan uygulanacağı için içerden daralma yapmaz.
Maliyet olarak en uygunu 50 kg/m3 yoğunlukta Taşyünü olacaktır. bu malzemenin üstünü bir branda ile su ve güneşten korumanız gerekmektedir. üzerine yük alamadığı için branda ağırlığının malzeme üstüne serbest serilmemesi gerekir.Yan duvarlarada aynı malzemeyi izopim denilen yapışkanlı çivilerle sabitleyebilirsiniz. alt kısım topraga basıyor olsa bile yalıtım yapılabiliyorsa yalıtım yapılmalıdır. Poliüretan köpük sıkılabilir.
Sayın Ramanujman Merhaba.
Kullanmış olduğumuz konteyner 9 cm kalınlığında poliüretanla yalıtım yapılmış. Konteynerimizin üzerinde çiftliğin çatısı bulunmakta ama fotoğraflarda bu gözükmüyor. Yeni fotoğraf yüklemem gerekiyor sanırım.

Konteyneri 20 derecede tutmakta şimdilik zorlanmıyoruz belki de hava şartları uygun gittiği içindir. Ama enerji sarfiyatımız çok artacak olursa sizin söylediklerinizi mutlaka uygularız. Önerileriniz için teşekkür ederim. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön