View Single Post
Eski 15-06-2007, 00:04   #20
Belmas
Ağaçsever
 
Belmas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 75
Merhaba, bugün dört beş sera gezip salatalık (hıyar) fidesi aradım. Hepsi, "bu zamanda bulamazsın, mevsimi geçti" dedi. En sonunda bir seracı (çok acıklı baktım galiba) kendisi denemek için bir çay bardağının dibine kornişon tohumu attığını ve onların da filizlendiğini, bunları bana verebileceğini söyledi. 14 tane kornişon tohumu. Minik minik patlamışlar. Bana seradan toprak da verdi. Ama evde toprağı ufalarken içinden küçük top böceği dediğimiz böceklerden de çıktı. Hani şu üstüne dokununca top gibi kıvrılan kabuklu böcek... İnşallah hepsini ayıklayabilmişimdir.

Ben 5 lt.lik iki damacanayı kesip içine toprağı doldurduktan sonra toprağı iyice suladım. (Böyle yapmamı seracı söyledi. Toprak çok kuru olduğu için..) sonra tırnak derinliğinde, 0,5 cm. kadar çukurlar açıp tohumu içine koydum ve üstünü kapattım. Balkonda güneş alan bir yere koydum. Bir bidonda 6 tane tohum var.

Şimdi eğer okuduklarımı yanlış anlamadıysam, tohumlar iyice filizlenip çıkana kadar sulama yapmayacağım. Eğer toprak çok takır takır kurursa, nemlendirecek kadar su püskürteceğim. Bu işlemi ikinci yaprakları da çıkıp gövdesi morarana kadar tekrarlayacağım. Değil mi?.. Acaba güneş alan yere koymuş olmam sakıncalı mı, hıyarların acımasına sebep olur mu?

Belmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön