View Single Post
Eski 15-07-2013, 04:25   #1
hira
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Lokumlu Güllaç

4 yaprak güllaç
1 lt.süt
2.5 su bardağı şeker
küçük bir parça damla sakızı
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
200 gr. güllü lokum

yapılışı:

süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını şeker eriyene dek karıştırarak
ısıtın.
ocaktan alıp geniş bir tepsiye dökün. ılınana dek bekleyin ve bir adet
güllaç yaprağını alıp her tarafı sütle ıslanacak şekilde batırın ve
başka bir tepsiye yayın.

içi için ceviz ve irl doğranmış lokumu karıştırın ve bir dörtte birini
güllaç yaprağının kenerına yayarak güllacı genişçe rulo yaparak sarın.
tüm malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.kalan sütü güllaçların üzerine dökün. genişce dilimleyerek servis yapın.

afiyet olsun..

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön