View Single Post
Eski 14-07-2013, 11:58   #16
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Kışlık yiyecekleri saklamak için her yörede usuller var. Benim bildiğim acı biber, tuz ile mercimek vs. saklamak. Kekik, defne yaprağı, adaçayı, ceviz yaprağı da kullanılan ve işe yarayan uygulamalar.

Giyeceklere lavanta çiçeği konabiliyor. Hem güzel kokuyorlar. Hem de güve gelmesinin önüne geçiliyor. Naftalin sevmeyenler için. Ancak bir kere güvelenme başladığı zaman önüne geçmek biraz zor. Güveli olanları komple tespit edip onları yoketmek çöpe atılmasındansa ben onların pişirilerek hayvanlara verilebileceğini düşünüyorum. Daha sonra diğerlerine geçmesinin önlenmesi gerekiyor.

Ardıç ağacından yapılan sandıklarda saklanan giyecek veya yiyeceklerin tam olarak hatırlamıyorum ama kolay kolay böceklenmediğini bir yerde duymuştum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön