View Single Post
Eski 14-07-2013, 01:32   #82
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem Mesajı Göster
Merhabalar,
Aydın'da doğu batı uzanan ince uzun bir arazimiz var. Bu arazinin 100 m2 lik bölümüne sera yapıp denetim kazanmak daha sonrada daha büyük alanlarda edindiğimiz tecrübeleri geliştirmek istiyoruz.
Manifesto nickli üyemiz, kuzey güney olmayan seralarda bitkilerin mantar vb hastalıklar bulacağını söylüyor. Ben bu arazide sırık domates veya Termessos F1 cinsi salatalık yetiştirmek istiyoruz. Bu bitkilerin melez ve dayanıklı olduklarını biliyorum. Bu bazı sıraların güneş görememesi nedeniyle oluşacak olan hastalıkların önüne ilaçlama yönetmiyle, yapan ışıklandırmayla veya dikim aralıklarının uzatılmasıyla geçilemez mi ?

Ayrıca sayın Manifesto forumdaki pek çok yazınızı okudum. Sizin dediğiniz gibi çift kat muşamba kullanmayı ve çiziminizdeki gibi bir sera tasarlayıp kendim hurda demirler ile yapmayı düşünüyorum.

Sormak istediğim bir diğer soru ise yapmak istediğim seranın bir bölümüne 3 tonluk bir depo koyup seranın ısınması ile bu suyunda ısınmasını sağlayıp hem gece seranın ısısını korumak hemde bitki köklerine ılık su vermemizin faydası olur mu ?

İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bu konu başlığında sera kurulum projeleriyle ilgili bir çok bilgi paylaşıldı.Doğu-Batı yönünde sera kurulmasının sakıncalarını dikkate almanızı isterim.
Ayrıca Aydın'da hakim rüzgar lodos.Güney -Kuzey istikametinde eser.Zaman zaman saatte 100 km'yi bulan hızlara ulaşır.Macera aramayın derim.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön