View Single Post
Eski 11-07-2013, 11:53   #1
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
vetman996/Solucan Gübresi Üretim Tesisi

Değerli Dostlar Merhaba.

Solucan gübresi üretimiyle ilgili haberi ilk kez ekonomiyle ilgili bir dergide okumuştum. Kaliforniya cinsi solucanlardan ve para kazandırabilecek bir iş olduğundan bahsediyordu. Fazla üzerinde durmamıştım. Ülkemizde chincihilla, devekuşu, kürk tavşanı vs. bir çok yetiştiriciliğe başlanmış, ilkönce moda olmuş daha sonra ise karlı olmadığı için bırakılmıştı. Solucan da böyle fantezi bir yetiştiriciliktir diye üzerinde durmamıştım.

2013 yılı başında topraksız tarımda çilek üretimine başladık. çileklerimiz lezzetliydi ama ben daha çok lezzetli olmasını mis gibi kokmasını istiyordum. Çilek fiyatlarının yüksek olduğu kış aylarında üretilen çilekler yeterli gün ışığı alamadığı için lezzet yeterince olmuyordu. Bunun önüne geçebilmek için neler yapabilirim araştırmaya başladım. Bir dostumun solucan gübresiyle elde ettiği çileği tadınca Arşimet gibi Buldum! Buldum! diye bağırdığımı hatırlıyorum

Solucan gübresi maceramız böylece başlamış oldu. Çimmatikten Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK elde ettiğimiz doğal çimlerle beslediğimiz büyükbaş hayvanların gübresini alarak şimdilik 40.000 civarında olan ve yeni üretim tesisini faaliyete geçirerek 300.000 adete yükselteceğimiz solucanlarımıza yedirerek bu mucize gübreyi elde etmeye başlayacağız.

Solucanı ve gübresinin değerini araştırınca bu gübreyi üretmemizin bir insanlık görevi gibi kutsal olduğunu düşünüyorum. Amerika'da elli yıldır, İsrail'de 30 yıldır üretilen bu gübre bir kaç yıldır ülkemizde de üretilmekte. İsrail'in çölde tarım yapabilmesinin asıl kaynağının solucan gübresi olduğunu öğrenince, Eski Mısır'ın tarımdaki başarısının kaynağında solucanların olduğunu, güzellik tanrıçalarının solucan sölom sıvısını kullandığını, piramitlerde solucan figürlerinin olduğunu okuyunca bu mucizevi canlılara hayranlık duymamak mümkün değil.

Biz solucanların sadece toprağı havalandırdığını bilirdik ama bu mucize canlılar mikrobiyel gübre üretiyorlarmış. Biz de solucanlardan elde ettiğimiz gübreyi gerek katı, gerekse sıvı formda üreterek ilkönce ar-ge seramızda vetman996/Ticari Topraksız Tarım Deneme Serası deneyip daha sonra satışını yapma düşüncesindeyiz.

Solucan gübresinin yararları ve üretimimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön