View Single Post
Eski 08-07-2013, 01:20   #21
fcı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 50
Nostalji kuşağı gururla sunar... O bir fenomen, o bir devrim, bir çağın başlangıcı, ooooo Tül Kuşkonmaz! (Eğer aynı heyecanı hissetmiyorsanız, buraya kadarki kısmı heceleri vurgulayarak lütfen tekrar okuyun.)
Bu yıllarda dalında olgunlaşmış hatta hafif kurumuş meyveleriyle beni bekleyen bir Kuşkonmaz'la karşılaşma olasılığım-buna uygun bir metafor- Frank Zappa plağı bulma olasılığına eşit olmalı. Burada önemli olan; olasılık gerçek olduğunda o plağı isteyecek yüzsüzlüğü gösterebilmektir. Çünkü o plak sizi değiştirir. A evet, değiştirir.
Yani ben Antalya'da büyüdüğümden Kauçuk ağacına, Paşa Kılıcı'na gayet aşinayım-orada gerçekten devleşiyorlar. Kurdele Çiçeği halen pencere önlerinde, Salon Yaprağı da halen piyasada, Açelya zaten malum... (Belki hepsini toplayıp bir nostalji koleksiyonu yapabilirim.) Ama Tül Kuşkonmaz, hep, dekoru uzun yıllardır değişmemiş o odanın bir köşesindedir. Hiçbir zaman güzel görünmez, hayır-çoğunlukla sanırım düzgün budanmadığı için. Güzel görünse de bundan asla emin olamazsınız. Hem de dikenli. Yetiştirilecek bitki mi bu? Ama değişik bir şey buldum ya, böyle her yerde satılmayan; heyecanlanıyorum çok. Çevremde herkes bana deliymişim gibi bakıyor. Hıh, ne anlıyorlar ki?
Resimde çorba kaşığının üzerinde tazecik filizini, köklerini, tohumunu, ve kocaman deposunu görebilirsiniz.

Tül Kuşkonmaz - Asparagus setaceus

Eklenen Resimler
 
fcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön