View Single Post
Eski 06-07-2013, 01:03   #1
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Arap Tavşanı

Bu gece bahçe evinin verandasında otururken, eşim kanguru... kanguru.... küçük kanguru diye bağırdı. İşaret ettiği yöne baktığımda arka iki ayağı üstünde çimin üstünde zıplaya zıplaya gezine küçük bir yaratık gördüm.

Eşime tarla faresidir diye yanıt verdim. Eşim fare böyle arka iki ayağı üstünde zıplayarak gezinmez değince, çim yeni kesildi ve sulandı. Islanmamak için zıplıyordur diye bilgiçce yanıt verdim Eşim öyle zıplayınca ıslanmamış mı oluyor diye sorunca, susma hakkımı kullandım.

Zıplayan bu yaratık pervasızca çimler üzerinde gezinmesini devam ettirince, aldım fotoğraf makinesini, şansımı bir deneyeyim dedim. Gece oldukça seri davranan bu küçük yaratığı resimlemenin ne kadar zor olduğunu bilmeme rağmen şansım yaver gitti, yaratık bahçe vanalarının bulunduğu 50 cm derinlikteki rogara düştü. Burada bir kaç kare yakalama şansım oldu.

Arka iki ayağı kanguru gibi çok iri ve gelişmişti. Ön ayakları adeta küçülmüş ve el halini almıştı. Gövdesi 10 cm kadar, kuyruğu ise yaklaşık 20 cm uzunlukta idi. Kuyruğun geneli tüysüz ve fare kuyruğu gibi olduğu halde son 5 cm lik kısmı bol tüylü ve oldukça gösterişli idi.

Hareketlerinde korkusuzluk ve pervasızlık hakim idi. Yaklaşık 1000 metre mesafeyi aydınlatan çok güçlü fener ışığından hiç rahatsız olmadı. Değil benden kaçmak ara sıra benim üzerime yürür davranışlarda sergiledi.

Cinsini türünü bilenlerin ve bu yaratığı tanıyanların aydınlatıcı bilgileri olursa sevinirim.

Saygılarımla...

Name:  F4.jpg
Views: 1176
Size:  69.7 KB

Name:  F3.jpg
Views: 1228
Size:  39.5 KB

Name:  F2.jpg
Views: 1146
Size:  66.5 KB
Name:  F1.jpg
Views: 2089
Size:  44.7 KB

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön