View Single Post
Eski 03-07-2013, 20:04   #7
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,795
Trinidad Scorpion (Butch T soyu)

Name:  TrinidadScorpionTSP1.jpg
Views: 1052
Size:  48.4 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yillik (bulundugum iklimde yillar)
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum chinense
  • Tohum çeşit adı: Trinidad Scorpion (Butch T soyu)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tampa, Florida
  • Size nereden geldi: Ticari tohum sirketinden
  • Tohumun kökeni: Anavatani Trinidad'tir. Scorpion, Turkce'de akrep demektir. Adini, meyvelerinin cicek ucuna yakin kisminin akrebin ignesine olan benzerliginden almaktadir.

    Aci biber yetistiricisi ve sos ureticisi Butch Taylor, 2004 yilinda yaptigi bir takasta Trinidad Scorpion cesidine ait tohumlari elde etmistir. Butch Taylor, takastan gelen tohumlari yetistirdiginde, bitkilerden ucunun digerlerine gore daha duzgun sekilli meyveler verdigini ve daha verimli oldugunu farkedip bu bitkiden elde ettigi tohumlarla uretime devam etmistir ve bu tohumlari bircok insanla paylasmistir. Bu yuzden benim paylasacagim tohum, Butch T soyuna aittir.

    Scoville biber aciligi olcegine gore 1.463.700 birim (SHU) aciliga sahip olup, 2011 yilinda Bhut Jolokia'nin dunyanin en aci biberi olma unvanini elinden almistir. Su anda da Trinidad Moruga Scorpion ve 7 Pod Douglah'dan sonra dunyanin bilinen en aci ucuncu biberidir.

    Asiri aciligindan dolayi yemeklerde kullanmayi tercih etmeyecegim ama sus biberi olarak yetistirebilecegim bir cesittir.
  • Kullanılan gübreler: Organik bazli gubre
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz sonu
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Orta
  • Bitki tipi ve gelişim durumu:

    Onemli Not: Tohumlara dokunduktan veya meyveler olgunlasip tohumlari hasat ettikten sonra parmaklarinizla vucudunuzun hassas bolgelerine temas etmemeye ozen gosteriniz; caninizi cok yakabilir. Tohumlari hasat ederken seffaf eldivenlerden kullanmanizi, hasattan sonra da ellerinizi iyice yikamanazi tavsiye ederim.

    Paylasacagim tohum sayisi kisitlidir.


Düzenleyen birnefestoprak : 21-12-2013 saat 17:58
birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön