Konu: Biber
View Single Post
Eski 03-07-2013, 10:15   #808
antebi
Ağaçsever
 
antebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Just_Hobby Mesajı Göster
Herkese Merhaba,

Balkonda biber yetiştirmeye başladım ve bir kaç sorunum var benzer sorunlar olmuş ama net bir cevap alamadım. Forumu takip ediyordum zaten bunları sormak için üye oldum, cevaplarsanız sevinirim.

Balkonda yaklaşık 20 kadar biber fidem var ve amatör olduğum için bir kaç problemim var.

1. Bir fidem çok iyi biber veriyordu hatta fazlasıyla ama ne olduysa artık hiç vermiyor. Hatta hiç çiçek açmıyor. Bir tane bile tomurcuk yok sırf yaprak. Çıkmaya başlasa bile minicik ve yakından bakarsanız kahverengi olacak kadar kurumuş şekilde. Ve galiba diğerlerinde de aynı problem olacak.

2. İlk yetiştirmeye başladığımdan beri siteyi takip ediyorum ve sulama ile ilgili 2 ya da 3 günde bir demişler ama benim biberlere her gün vermek zorunda kalıyorum. Her gün vermezsem soluyor. Bugün mesela sabah su verdim akşamüzeri ama yaprakları solmuş . Suyunu mu az veriyorum acaba bilemedim :s

3. Bir kaç biberim de çiçek veriyor ama düşüyorlar ya sararıp aniden sapından düşüyorlar ya da kurumaya benzer bir şekilde düşüyorlar. Genel olarak bir tomurcuklanma problemi var anlayacağınız

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu hobide yeni olduğum için heyecanlıyım ve bu problemler gerçekten beni stress ediyor. Emek verdim o kadar ve üzülüyorum böyle olunca. Forumu araştırdım ve ondan sonra cevap yazıyorum ve en uygun yer bu başlık galiba. Eğer forum kurallarına aykırı bir hata yaptıysam affola.

Bu arada fotoğraf ekleyemiyorum malesef teknoloji yoksunluğu :s
Bibere hergün su verirseniz çiçek tutmaz olan çiçeğide döker.Bitki solacak yaprakları iyice düşecek, kendinde ölecekmiş hissi oluşacak ki neslini devam ettirme içgüdüsü ile meyve versin.Yoksa gübre topraktan su sizden ye memedim ye büyürde büyür.

antebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön