View Single Post
Eski 29-06-2013, 15:18   #29
Adil
Ağaç Dostu
 
Adil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2011
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 2,925
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Merhaba adil bey amca Herşey çok güzel ellerine sağlık tam bir hobi bu kanatlılar, benimde en büyük ilgi alanım Bir tavsiyede bulunmak istiyorum hindi yavruların hakkında yemi kuru koymuşsun ya kuru pek sevmezler yemi suyla ya da imkanın varsa sütle tavlamanı tavsiye ederim öyle daha iştahlı yerler ben her sene öyle yapıyorum hindi yavrularıma

Yem olarak hindi yemi kullanmanı tavsiye ederim civciv yemi hindiler için pek yeterli gelmiyor. Şimdilik bu kadar biraz daha büyüsünler yemlerine taze sarımsak yaprağı kıyarak koy ince ince hem dirençli olurlar hem yeşilliğe alışırlar
Sayın tömürcek merhabalar.
Hindiler konusunda yorumunu okuduğum zaman iş işten geçmişti.Maalesef hindi yetiştiriciliği çok zor.Yavruları kaybettik.Çok büyük üzüntü yaşadım.
Artık yavru almamaya karar verdim.
Büyütülmüş hazır olmasına özen göstereceğim.
Yavrular konusunda bir hayli sıkıntılar yaşadım.İlaç aldım özel yemleme yaptım sıcak soğuk dengesini korumaya çalıştım yinede olmadı.
Tavuklarda hapşırık vardı tavsiye üzerine yoğurdun içine bir baş sarmısağı güzelce ezdim üzerine yem atarak kandırdım.Yiyince iyileştiler.Şimdi iyi durumdalar.
Sarmısak kürü çok etkili oldu.Hemde doğal bir ilaç.Şimdi alıştılar yansalarda yiyorlar artık.2 haftada bir bu kürü uyguluyorum.
Saygılar selamlar kardeşim.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön