View Single Post
Eski 27-06-2013, 09:42   #9
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. Hazeyn, keşke bende de 100'e yakın zeytin olabilse. Çok sevdiğim bir ağaç, ayrı bir değeri vardır benim için. Yalnız ağaç yetiştirmek için tek imkanı 8 mt2 bir balkon olan ben için mevcut 16 ağacım maksimum kapasitem gibi görünüyor.

Alttaki tüm sürgünleri almak benim de aklımdan geçiyor. Zaten toprağa fazla yakın gibi kalıyorlar. Gerçi eğer gerekirse toprak seviyesini biraz daha azaltabilirim ama, şimdilik karar verdiğim seviye bu şekilde.

Klasik süpürge tarzı aslında ilgimi en az çeken bonsai stili, ama demek istediğinizi anladım, tek bir öbek halinde tepe tacı oluşturmayı öneriyorsunuz. Bu seçenek hoş olabilir dediğiniz gibi.

Ağacın üstten son 8 cm.lik kısmı ölü. Aşısı da zaten tepeden 10 cm aşağıda, bu fotoğrafa göre arkada kalmaktaydı. Yalnız aşı bölgesinin de yaklaşık 10-12 cm aşağısında kalıyor şu anki en üst dal. Yani kısaca mevcut üst dalın yukarısındaki gövdenin yarısı büyüh ihtimalle canlı, yarısı ölü gibi düşünülebilir.

Ağaç diğer 2 delice ile birlikte balkonumun en bol güneş alan yerinde duruyor. Günün yaklaşık 70% süresini tam güneş alarak geçirebiliyorlar ki bu bir balkon için aslında iyi bile. Diğer ağaçlarım bu kadar da şans bulamıyorlar. Ama Antalya'da yaşadığım için yine de avantajlı sayılırım güneş konusunda.

Toprak karışımını ilk mesajımda belirtmiştim. %35 torf, %35 ince dere kumu, %20 bahçe toprağı, %10 perlit şeklinde.

Önerileriniz için tekrar teşekkürler.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön