View Single Post
Eski 24-06-2013, 10:23   #24
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
İlk Biber Çiçeğini Açtı

Bugünün güzel haberi de biberlerden. İlk biber çiçeğini açtı. 6-7 tomurcuk da yolda. Düzenli besini gören çiçeğini açıyor. Artık bundan sonra işimiz meyveleri sağlıklı bir biçimde büyütmek.

Ancak bu hafta sonu büyük sınav var.

Cuma'dan itibaren 5 gün yokum. Bitkiler kendi başlarının çaresine bakacaklar. Sistemi çalışr vaziyette bırakıp gideceğim. Suyu-elektriği bağlı, onlar da kendi kendilerini besleyecekler.

Otomatik besin karıştırıcıdan yana kaygım yok. Domatesi de sülfürik aside geçirdim. 6.0-6.5 pH düzeyinde besin sağlıyor. Günlük ayarlamalara pek gerek kalmadı, sık sık yeni besin hazırlandığından, her daim taze, EC'si pH'ı doğru besin hazırlanıyor.

Sorun hala dağıtım tarafında. 15 domatesin 10'u düzgün sulanıyor diyebilirim. Diğerlerinin ayarları hala tutmadı. Habire yeni bir sulama tipi deniyorum. Son 1-2 gün. Artık ne kadar olursa, o haliyle bırakıp gideceğim.

Kesintisiz Güç Kaynağı bağlamayı düşünmüştüm. Bitkiler bir sulama atlasa bile rahat idare ediyorlar. Yani 4 saate kadar problem yok. Elektrik tüm gün kesilmezse mesele yok. O kadar kesintiye zaten KGK da dayanamaz. Evin sigortası atıp tamamen kesik kalmazsa, elektrik kesintisinin sorun olacağını sanmıyorum.

Su da artezyen. Elektrik varsa su da var, yoksa o da yok. Motor da bu 5 günde yanmaz herhalde. Evde amatör koşullarda bu kadar.

Eklenen Resimler
 
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön