View Single Post
Eski 23-06-2013, 22:05   #7
züleyha
Ağaç Dostu
 
züleyha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 842
Çok teşekkur ederim arkadaşlar tavsiyeleriniz için.

Geçtiğimiz hafta itibariyle İstanbulda'ydım. Tavsiyeleriniz doğrultusunda Yeşilyurt, Yeşilköy, Ataköy'ü ve Bahçeşehir'i gezdim. Tabi daha önceden İstanbul'a taşınmış arkadaşların tavsiyesi üzerine Halkalı ve Beylikdüzü de dolaştım. Hepsinin kendisine göre artı ve eksileri var. Ama Başakşehir'i dolaşma şansım olmadı.

Çevremdeki çoğu arkadaşım Halkalı'daki güvenlikli, sosyal tesisleri bulunan büyük sitelerden tuttu evini. Özellikle sosyal tesislerin olması, site içinde okul bulunması ve güvenlik en önemli konular ama ben beğenmedim. Lojmanvari bir hayat çok çekici gelmedi bana. Özellikle kocaman beton bloklar bana balık istifi gibi bir hayat izlenimi veriyor. Hayat sadece site içerisinden ibaret olmamalı bence. Siteden dışarı çıktığımda karşılaşacağım manzara benim için çok önemli. Ayrıca eşim de ben de çok enerjik insanlar değiliz. Bulunduğumuz ortama çok çabuk adapte oluruz. Kısacası o siteden muhtemelen hayatta dışarı çıkmayız. Kös kös otururuz. O yüzden ilk etapta eledim Halkalı'yı.

Takiben Beylikdüzü ve Bahçeşehiri gezdim. Çok beğendim, çok güzel evler var bütçemize de çok uygun ama trafik gözümü çok korkuttu. O yüzden oraları da elemek zorunda kaldım.

Ve geldik Yeşilyurt, Yeşilköy ve Ataköy'e. Yeşilyurt'u üniversite zamanımdan biliyorum zira okulumuz Yeşilyurt'ta idi, dört yılım geçti oralarda. Ataköy çok çekici gelmedi. Ve kararımı Yeşilköy olarak verdim. Hem deniz, hem muhitin canlılığı çok hoşuma gitti. Maalesef güvenlikli, yeni yapım bir sitede ya da deniz manzaralı bir evde oturma şansım şu an için yok çünkü bu tarz evlerin kirası çok yüksek ve çoğu da dolar üzerinden. Ama daha eski yapım deniz görmesede denize yakın bir apartman dairesi sanırım olabilir. Güvenlik konusu artık biraz kendi çabalarımıza kalacak

Bu durumda en önemli konumuz okul olacak. Tabi oğlum henüz 3,5 yaşında önce bir anaokul bulmalıyım takibende okul Bu konuda tavsiyesi olan olursa çok sevinirim. Tekrar tavsiyeleriniz için çok teşekkur ederim.

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön