View Single Post
Eski 13-06-2007, 15:43   #24
Eagle
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Sarmaşık önerileri istiyorum

Selamlar arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım ve forumdaki 2-3 günlük gezintimden sonra bu ilk mesajım.

Ankara'da İncek tarafında bahçeli bir evim var, bahçede şu an erik, kiraz, dut, leylak, ıhlamur, süs eriği, güller ve bir kaç çam ağacı var. Bir de duvar kenarlarında sarmaşıklar var.

Ankara daki su sorunu nedeniyle bu sene de çim ekme ve sebze projelerimi rafa kaldırdım. Ancak size kısaca sormak istediğim 2 sorum var. Öncelikle evin bulunduğu yerin kış mevsiminde Ankara dan birkaç derece daha soğuk olduğunu belirtmeliyim

Bir de sulama sorunum var, ancak hafta sonları gidip sulayabiliyorum. Programlanabilir sulama sistemini yapan firma tam olarak çalıştıramadı

1- Geçen sene kaya sarmaşığı ve amerikan sarmaşığı (isimde yanılmıyorsam) ve bir tane hanımeli dikmiştik, ama son derece yavaş büyüyorlar. Hızlı büyüyen, görüntüsü ve kokusu güzel sarmaşık ne dikebilirim ?

2- Haziranın ortalarına geldiğimizi ve bu haftasonu da sıcaklığın 30 dereceyi geçeceğini dikkate alırsak, görüntü ve kokusu güzel ne tür çiçekler dikebilirim ?

Bahçenin geçen seneki resmini de aşağıya ekliyorum. Yabani otlar dışında pek bir değişiklik yok. İlk resimdeki alan 12x12 metre, ikincisi ise 12 x 3 metre.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sevgi, saygı....

Eklenen Resimler
  
Eagle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön