View Single Post
Eski 01-02-2012, 22:57   #6
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Merhaba,
Çelik ev prefabrikten daha iyi, en azından ucuz durmuyor. Tabi fiyat biraz daha artıyor. Ancak halen betonarmeden daha ucuza geliyor sanırım.

Kabaca masraf yapısı:
Betonarme > Çelik Ev > Prefabrik
sırası ile ilerler.
Burada ufak bir düzeltme yapmak isterim, eğer beton pompasının gitmeyeceği kadar uzak bir yerde değilseniz, betonarme ev çelik evden ucuz, prefabrikten pahalıdır.

Tabi müteahhitliğini kendiniz yapmayı becerebilirseniz. Rastgele bir müteahhitten fiyat alırsanız, tahmin ettiğinizden pahalıya gelebilir. Kabaca maliyet (kullanılan malzemeye göre fiyat çok değişebilir, uygun fiyatlı alınacak malzemelerle) metrekaresi 400 TL'ye gelir.

Prefabrik ev ise evden ziyade ofis vb. işler için daha uygun. Mevsim farketmeden gerektiğinde bir süre yatılı kalınacaksa pek prefabrik önermem.

İzin konusuna gelince, belediye sınırları içerisindeyseniz (ki öyle olması gerekiyor yoksa imarlı olmaz) belediyeden ruhsat almanız lazım. Şu an Türkiye'nin her yerinde yapı denetim zorunluluğu var ve bu işleri onlar hallediyor ama belli bir metrekarenin altına bakmıyorlar. Tahmin ediyorum sizin yapmak isteyeceğiniz evde yapı denetim olayı olmaz.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön