View Single Post
Eski 18-06-2013, 22:11   #18
yigit666
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
sharena sol (renkli tuz)
malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kavrulmuş kabak çekirdeği
1/2 su bardağı çemen otu (fenugreek)
1/2 su bardağı poy
2 yemek kaşığı cubritsa (summer savory)
2 yemek kaşığı kekik
1 su bardağı tatlı toz biber
1/2 su bardağı acı pul biber
2 tatlı kaşığı kimyon
3 tatlı kaşığı tuz

yapılışı : nohutları akşamdan bir gece suda bekletin , daha sonra suyunu süzün ,kalın tabanlı çelik bir tavada kısık ateşte nohutlar sararana kadar kavurun, un haline gelene kadar rondodan çekin, tel süzgeçten geçirin , tuzsuz kabak çekirdeklerini kısık ateşte sararana kadar tahta kaşıkla kavurun, rondodan çekin un gibi tel süzgeçten geçirin , kekik,cubritsa,kimyon,toz biber, pul biber,tuz ilave ederek iyice karıştırın ,bir cam kavonozda buzdolabında muhafaza edin ,
not: kızarmış ekmek dilimleri üzerine tereyağı sürüp sharena sol serpin .

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön