View Single Post
Eski 17-06-2013, 23:05   #13
serkancetinkol
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-11-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
İdris Bey merhaba,

Kısaca kendimden bahsedeyim.

Uzun süredir bitkili akvaryumlarla ilgileniyorum, son yıllarda da ben ve ekibim uluslararası tasarım yarışmalarına katılıp ülkemizi temsil ediyoruz. Akvaryum Dizayn İstanbul (ADist) adı altına 6 kişi birleşerek aynı uğurda birbirimizi desteklemek adına bir ekip olduk, çalışmamalımızı bu şekilde yürütmek daha etkili işler çıkarmak adına faydalı oluyor.

İzniniz olursa birkaç konu hakkında sizlerden fikir almak isterim.

Kuzey cephe ve güneş durumundan kaynaklı yapay aydınlatma tercih etmişsiniz. Kullandığınız sistem power ledlerden mi oluşuyor, smd gibi görünmekte.

Ben topraksız tarımı akvaryum bitkilerini stoklamak amacı ile kullanıyorum, bazı dönemler aradığımız bitkiye ulaşmak zor oluyor. Şuan için 50-60 saksılık bir propagatör sistemim var, bu sistemi tecrübe kazanmak ve birtakım denemeler yapmak adına kurdum ve 1 yıla yakın zamandır uğraşıyorum.

Şu an 200*100 cm yüzey alanı olan bir sistem kurma sürecindeyim. Aydınlatma ekipmanları dışında herşeyi sipariş ettim, kurulum devam ediyor fakat aydınlatma konusunda hataya düşmemek adına araştırmalar yapıyorum. Sistem karanlık bir depoda olacak ve tamamen yapay ışık ile ihtiyaç karşılanacak. Yerli kaynaklarda yapay aydınlatma hakkında yeterince bilgi yok, yabancı kaynaklarda da yapılan hesaplamalar metrekareye 50 watt'lık doğru yapılandırılmış bir aydınlatmanın yeterli olacağı öngörülmüş. Ben uygun fotonlara sahip power led sistem kullanacağım fakat aydınlatma gücü ve bitkilere olan mesafesi hakkında net bir karar yakalayamadım. Şuanki deneme sisteminde T5 ve T8 lambalar kullanıyorum, beklediğim verimi aldığım söylenemez.

Yetiştirdiğim bitkilerden Hemianthus callitrichoides 'cuba'





Bunlarda çalışmalarımızdan birkaç örnek:









Konunuza farklı bir alanda müdahale ettiğim için özür dilerim, yeni konu açma yetkim yok, affedin. Arzu ederseniz görevli arkadaşlar kaldırabilir...

Saygılar...

serkancetinkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön