View Single Post
Eski 11-06-2013, 10:45   #95
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seckın Mesajı Göster
Yaklaşık 6 yıldır kiraz bahçemiz var. 300'e yakın ağacımız var ancak her geçen hafta ağaçlarımız hastalanıyor. Şu an elimde bir fotoğraf yok ama tarif ederek derdimi anlatmak istiyorum.Ağaçların gövdeleri yaşıtlarına göre çok fazla kalınlaşmıyor. yeşil olan yapraklar yavaş yavaş sararmaya başlıyor. Sonra güneş yakmış gibi kavruluyor, kuruyor.Yapraklar kahverengi, çıtır çıtır. Ağaçtan dökülmüyor. Umarım tarif edebilmişimdir. Beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Sn seçkin, Mahalep üzerine aşılı kirazlarda bazen Anaç-Kalem uyuşmazlığı olur. Anaç veya kalem (aşı alınan çeşit) aşı noktasında dokuları kaynaşamaz, birbirlerinden farklı şekilde gelişir (birisi incekalır, diğeri kalınlaşır) ve zaman içinde (3-10 yıl) ağaç kurur.

Bu durum kuş kirazı (prunus avium) anacına aşılı kirazlarda görülmez. ama p.avium anacı da her toprakta gelişmez ve meyveleri küçük, ağacın boyu yüksek olur.

Prunus mahaleb in en büyük kusuru budur. Ama kıraç-kireçli topraklarda da en uygun anaç p.mahaleb dir!..Aynı zamanda aşılı kiraz ağacının boyu kısa, meyveleri iri olur.

Bildiğim kadarıyla anaç-kalem uyuşmazlığı mahaleb anacına aşılı bütün çeşitlerde az veya çok görülür. Ben Malatya da çok gördüm.
Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön