View Single Post
Eski 10-06-2013, 22:13   #6
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Bir miktar araştırma da yapmış, çeşitli firmaların sitelerinde muadil sistemlerin özelliklerini incelemiştim. Vardığım sonuç ise; evimin tesisatı, suyla çalışan beyaz eşyaların ömrü, tasarrufu gibi konularda faydalı olacağı ama bitkilerim üzerinde kayda değer bir etki yapmayacağı şeklinde olmuştu.

Gerçi konuda yapılan testin sonuçları da henüz yayınlanmamış, ama siz kullanıyorum ve etkili oluyor diyorsanız bu benim için yeterli bir sebepdir.
Rica ederim

Dediğim gibi suyun pH'ında kesinlikle büyük bir değişme olmuyor, sadece suyun kireci artık saksı ve toprağa çok daha az miktarda yapışıp kalıyor. O başlığı okursanız benim de ilk başta çekinerek yaklaştığımı göreceksiniz bu sisteme, ama kullandıktan sonra kesinlikle memnun kaldım. Ağaç gövdelerinde zamanla yine de kireç lekesi oluşuyor ANCAK kesinlikle eskisi gibi kısa sürede ve çok aşırı miktarda değil ve bu lekeleri de sene de bir iki kez bir bardak suya birkaç damla sirke damlatarak elde edeceğiniz çözeltiyle fırçalayarak (yumuşak bir diş fırçası ile) temizleyebiliyorsunuz.

Bu sistemi tourkana benden daha önce kullanmaya başlamıştı ve onun da memnun kaldığını biliyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Aslında sitemizin ortak arıtması var, ben musluktan su içebiliyorum mesela. Ama zaman zaman, sanırım arıtmanın bakım zamanı yaklaştıkça kireç miktarı artıyor, bunu Ekim ayında bir kez merak edip ölçümlemiştim, yüksek çıkmıştı, yönetimden yapılan açıklama bakım ve değişim zamanının geldiği şeklinde olmuştu.

Dün akşam mesajınızı okuduktan sonra toprağın üst katmanına bolca leonardit karıştırdım, ardından zaten zamanı gelmiş sulamayı sirke karıştırarak yaptım. Geçici de olsa bir rahatlama sağlayacaktır umarım. Leonardit granül formda olduğu için yavaş salınımıyla biraz tamponlama da yapacaktır.
Dediğim gibi bu sistemi kullansanız bile ara sıra toprak pH'ını dengelemek (düşürmek) için müdahale etmekte fayda var. Leonardit ben de kullanıyorum ama ara sıra bir arkadaşımdan aldığım sıvı kükürt ile toprak pH'ını hızlı bir şekilde kontrol altına alabiliyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Ağaçlarımda da hiçbir bir sorun gözlemlemiyordum, ta ki bu sığlaya kadar. Sanırım sığla da açelyalarımız ve yelken çiçeğimiz gibi bu konuda hassas. Onları kaynatıp soğuttuğumuz suyla sulayıp çok sağlıklı şekilde bakmaktayız.
Açelya asidik toprağı tercih ediyor, sığlanın da asidik ila hafif alkali arası (pH 6.7 - 7.7) pH gereksinimi olduğundan diğer ağaçlarınıza göre daha aşırı ve hızlı bir tepki vermesi normal.

Ayrıca şu pdf belgesine bakmanızı (İngilizceniz varsa) öneririm: http://www.treesusa.com/Plantinfo/Sh...s/Sweetgum.pdf

Kolay gelsin.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön