View Single Post
Eski 10-06-2013, 12:59   #5
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. Sakaki,

İlgili konuyu daha önce okumuştum. Yalnız demek ki 2012 Mart'ından önce okumuşum, çünkü konuya henüz Bonsaikon dahil olmamıştı. Benim de kafama çok yatmamıştı, önceki yorumlara istinaden. Bir miktar araştırma da yapmış, çeşitli firmaların sitelerinde muadil sistemlerin özelliklerini incelemiştim. Vardığım sonuç ise; evimin tesisatı, suyla çalışan beyaz eşyaların ömrü, tasarrufu gibi konularda faydalı olacağı ama bitkilerim üzerinde kayda değer bir etki yapmayacağı şeklinde olmuştu.

Gerçi konuda yapılan testin sonuçları da henüz yayınlanmamış, ama siz kullanıyorum ve etkili oluyor diyorsanız bu benim için yeterli bir sebepdir.

Aslında sitemizin ortak arıtması var, ben musluktan su içebiliyorum mesela. Ama zaman zaman, sanırım arıtmanın bakım zamanı yaklaştıkça kireç miktarı artıyor, bunu Ekim ayında bir kez merak edip ölçümlemiştim, yüksek çıkmıştı, yönetimden yapılan açıklama bakım ve değişim zamanının geldiği şeklinde olmuştu.

Ağaçlarımda da hiçbir bir sorun gözlemlemiyordum, ta ki bu sığlaya kadar. Sanırım sığla da açelyalarımız ve yelken çiçeğimiz gibi bu konuda hassas. Onları kaynatıp soğuttuğumuz suyla sulayıp çok sağlıklı şekilde bakmaktayız.

Dün akşam mesajınızı okuduktan sonra toprağın üst katmanına bolca leonardit karıştırdım, ardından zaten zamanı gelmiş sulamayı sirke karıştırarak yaptım. Geçici de olsa bir rahatlama sağlayacaktır umarım. Leonardit granül formda olduğu için yavaş salınımıyla biraz tamponlama da yapacaktır.

Ama bahsettiğiniz sistemi tekrar gündemime alıyorum.
Önerileriniz için teşekkür ederim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön