View Single Post
Eski 12-06-2007, 10:21   #51
ermansayman
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Saygıdeğer arkadaşlarım,

Bu sabah tekrar gidip bahçeme baktım, bazı noktalarda yanıklar oluşmuş, yeterince yeknesak gübreleme yapamadığımız için oluştuklarını düşünüyorum,çim yanığı gibi. Birkaç bölgede örümcek ağına benzeyen oluşumlar var fakat çevreleri gayet sağlıklı.

Sayın SelahattinYILMAZ,

sizde çimlerimi sağlıklı bulduğunuza göre endişelenecek pek birşey yok. Zannedersem toprağımın dolgu olması, biraz fazla killi olması,mineral yönünden zayıf olması ve hergün düzenli sulanması buna yok açtı. Bu sabah 5:00da 7dakikalık sulamadan sonra aşırı kuru ve sıcak hava olmasına rağmen saat 10:30 'da bahçeye girilemeyecek kadar çamurlu olması suyu çok fazla tuttuğunu ve topral minerallerini yıkadığını gösteriyor. Bir parça toprakla birlikte çimleri söktüğümde inanılmaz sağlıklı ve derin kökler oluşturduğunu farkettim ve dikkatli inceliyince herhangi bir çürük olmadığını gördüm. Genellikle uçlarından sararmışlar. Gece sulamalarını kesmiştim, şimdi sabah sulamasını da 5dakikaya alacağım.

Selahattin Bey,

çimlerimin %90 lık kısmı " 4M - Koker" adlı karışım ile sağlanmış ve muhteviyatı şu şekilde;

% 60 - Festuca aruncinacea - apache
%20 Lolium Perenne ovation
%10 Festuca rubra rubra - franklin
%10 Poa pratensis - geronimo

Bir de, çimlerin yaklaşık büyüklüğü genel olarak 6-8cm, duvar diplerinde 20-25cm civarı. henüz biçim için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Gübre uygulamasından sonra biraz daha toplarsa çim kendini önümüzdeki hafta biçerim ve ilk biçilen çimi toprakta bırakıp tırmıkla toplar, ardından silindir ile ezdiririm. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, her türlü gelişmeyi buradan paylaşacağım. Yeni resimlerde eklerim.

Saygılarımla..

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön