View Single Post
Eski 09-06-2013, 12:14   #14
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Domatesler ilk çiçeklerini açtı

Bugün 2 domates birer çiçeğini açtı. Birkaç gün oldu tomurcuklar belireli ama sanki biraz nazlandılar gibi. Ya da bana uzun geldi günler. Ortalıkta pek arı yok, yeterinden fazla rüzgar var ama, ben yine hemen diş fırçası ile tozlanmalarını yaptım. Yarın öbürgün meyve de görünür.

Domates hattının otomatik besin karıştırıcısı ve dağıtıcısı sorunsuz çalışıyor. Sulama uçları problem yaratıyor. Bir türlü ayar tutmuyor. Ya tıkanıp kapanıyor, ya da çok açılıyor, ortalık gölleniyor. Bugün yeni bir uç denemeye başladım. Bakalım bu nasıl sonuç verecek.

Salatalık hattını maalesef hala otomatik beslemeye geçiremedim. Sistem hazır, çözeltileri hazırlamam lazım.

pH ayarlama için limon tuzu kullanıyordum, sağolsun Kudret Bey uyardı, çok kullanmamamı önerdi. Sülfürik asite geçmek istemiyordum ama sanırım geçeceğim. Kudret Bey'in dediğine göre limon tuzu kullanınca suda çözülmeyen sitratlar oluşuyormuş. Bunlar hem formülü bozuyor hem de kirlilik yaratıyor, besleme sisteminde tıkanmalara yol açabilir.

Sülfürik asit aldım, ama pH ayarı yapabilmem için onun pH derecesini bilmem lazım. Bir laboratuara 0-5 pH indikatör sıvısı sipariş ettim, yarın gelecek. Önce domatesi sülfürik asite geçireceğim, sonra da salatalık hattını açmaya çalışacağım.

Eklenen Resimler
  
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön