View Single Post
Eski 07-06-2013, 15:57   #22
sbalkan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2013
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1
Lütfen yardım

merhaba arkadaşalr.2 tane gurkumuz var.aralarında 1 hafta var.ilkinin günü p.tesi doldu.fakat biz gurka 2-3 gün süre ile yumurta koyduk.o yüzden hala bekliyoruz.amatör olarak besliyoruz,ilk defa gurk tecrübesi yaşıyoruz,bir çok sıkıntıyla karşılaştık.Lütfen bilginiz dahilinde yardımcı olurmusunuz.
1.Tavuklarımız küçük bir kümeste.iki gurk da aynı leğende yatıyor.aralarında tuğla var yumurtaların karışmaması için.diğer tavuklar ve horoz gün boyu kümese girip çıkıyorlar.Doğrudan bi sıkıntı görmedik ama şimdiye kadar yaşadığımız kayıplarda etkisi varmıdır bilemiyorum.
2. 2 civciv yumurtadan çıkmış ve kurumuş halde iken ölü buldum ben.canlı hallerini hiç görmedim.Tavuğu kaldırıp baktığımda ölmüşlerdi.Aynı tavuğun yumurtaları ve aynı cins civcivlerdi.Sebebi ne olabilir.
3.İki sefer ise şu olayı yaşadık.Yumurta çatladı.ilkinde yaklaşık 24 saat dokunmadık.24 saat sonra,civciv çımıştı yumurtadan ancak,göbeğinden iç organları sarkıyordu ve küçük bir de kurtçuk vardı.****** civciv ölmüştü.Civcivin çatlattığı yumurtadan çıkması ne kadar sürer?6 saatte ölmüş bir civcivin açıkta kalan organkarında kurt ürermi yoksa yumurtanın içindemi üremiştir?
Diğer seferinde yine 12 saat boyunca çatlak yumurtada nefes alıp verdi.18 saatin ardından,ben elimle müdahale ettim.Tabi acemilikle gaganın olduğu yerden değilde ortadan kabuğu açmaya çalıştım,kanama oldu.Gerçi ben kabuğu açarken hayvanda hareket yoktu ve ölü zannediyordum.açtığımda hareket etmeye çalıştı ama yine göbek tarafından dışarı çıkmış organları vardı.birkaç dakika sonra öldü.
4.Neticede ilk gurkumuzdan 4 cılk,2 ölü, 2 yumurtadan çıkamama sonucu kayıp,1 3. gün yaşadıktan sonra kayıp yaşadık.şuan yalnızca 1 civcivimiz hayatta.4 tanede altında var hala.Bu durumları sonradan yatan gurkta yaşamamak için neler yapmalıyız?
5.2. gurkun 1haftası kaldı.ilk gurk ise yaklaşık 25 gündür yatıyor ve hala yumurta var altında.Bazı yumurtalarda renk açılması var,bazılarında kahve çiller oluşmuş.Müdahale etmelimiyiz?
Lütfen aydınlatınız.Bugün 2. gurku artık başka bir yere taşıyacağız.ilk gurk tecrübemizdeki yaşadıklarımız derin üzüntü yaşattı bize.2. devam ederken ne gibi tedbirler almalıyız.Merak ettiğiniz her detayı yanıtlayabilirim geçen 25 gün içerisinde.Teşekkürler..

sbalkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön